Dünya Çiftçiler Günü

Dünya Çiftçiler Günü -AK Parti Bayburt Milletvekili Özbek: "Tarımsal kalkınma hamlesi kapsamında 2003-2012 yılları arasında ilimiz çiftçilerine toplam 83 milyon lira karşılıksız üretim desteği sağlanmıştır"


BAYBURT (A.A) - AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, tarımsal kalkınma hamlesi kapsamında 2003-2012 yılları arasında ildeki çiftçilere toplam 83 milyon lira karşılıksız üretim desteği sağlandığını bildirdi.
     Özbek, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın, "Ülke tarımını kalkındırmadan Türkiyeyi kalkındıramayız" sözünü ilke edindiğini belirtti.
     Bu ilke doğrultusunda çiftçilere cumhuriyet tarihindeki en yüksek tarımsal destek ve teşviklerin sağlandığını ifade eden Özbek, şunları kaydetti:
     "Bu doğrultuda Türkiye tarımı son 8 yıl içinde dünyanın yedinci, Avrupanın birinci büyük tarım ekonomisi haline gelmiştir. Elde ettiğimiz bu başarılarda, hükümetimizin sağladığı destekler kadar çiftçimizin azmi, alın teri ve emeği bulunduğunu iyi biliyorum. Tarımsal kalkınma hamlesi kapsamında 2003-2012 yılları arasında ilimiz çiftçilerine toplam 83 milyon lira karşılıksız üretim desteği sağlanmıştır. Bunun yanı sıra Demirözü Barajının devreye girmesiyle birlikte, bölgedeki modern tarımın önü açılarak çiftçimizin yüzü daha da gülecektir. Yapılan tüm bu çalışmalarda daha fazlasına layık olan milletimizin efendisi fedakar çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü kutluyor, bereketli bir sezon geçirmelerini diliyorum."
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Dünya Çiftçiler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER