Dünya Engelliler Günü

Dünya Engelliler Günü -Türk Kızılayı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri, Erzincan Valisi Yenigünü ziyaret etti


ERZİNCAN (A.A) - Türk Kızılayı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Erzincan Valisi Selman Yenigünü ziyaret etti.
     Merkezin müdürü Abdullah Çelikkol ve öğretmenleri nezaretinde Vali Selman Yenigünü ziyaret eden öğrenciler, Yenigüne çiçek takdim etti.
     Yenigün, yaptığı konuşmada, Kızılayın her alanda güzel çalışmalar yaptığını belirterek, İnsanlarımızın hep zor anında Kızılayımız yanında. Böylesine geniş kapsamlı hizmet veren Kızılay, ilimizde de aynı zamanda bir rehabilitasyon merkezi açmak suretiyle hizmetini sürdürüyor. Bütün yapmış olduğu hizmetlere ek olarak yapmış olduğu görevde de rehabilite edilmesi gereken genç yavrularımızı orada hayata hazırlıyorlar. Hayata daha rahat ulaşabilmeleri, aynen bizler gibi davranabilecek davranışları, alışkanlıkları kazanabilmeleri açısından güzel bir çalışma yapıyor diye konuştu.
     Rehabilitasyon merkezinin her geçen yıl daha verimli çalışma içerisinde olduğunu ifade eden Yenigün, şunları söyledi:
     Orada kalan çocuklarımız, genç kardeşlerimiz bir bakıyoruz ki bizden hiç farkı olmayan bir durumda hayata sarılmış vaziyette, üretken bir biçimde yetiştirilmiş oluyorlar. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, bu engelli kardeşlerimize, engelli vatandaşlarımıza onların önündeki engelleri kaldıracak tüm tedbirleri almamız gerekir. Erzincan bu manada iyi bir örnektir. Erzincan, bu konuda üzerine düşeni olabildiğince yapmaya çalışmaktadır. Özellikle Erzincanlı vatandaşlarımız, sivil toplum örgütlerimiz, dernekler, ilgili kurum ve kuruluşlar bu bağlamda çok önemli çalışmalar yapıyorlar, projeler üretiyorlar. Bu noktada Erzincanlı vatandaşlarımızın bu duyarlılığı tabi tüm kamu görevlileriyle de birleşince ortaya güzel bir sonuç çıkıyor. Biz bu sonuçtan memnunuz ama tam mıdır- Hiçbir zaman tam olmayacaktır. Sonuna kadar bu konudaki uğraşımız, çalışmamız devam edecektir. Güzelin sonu yok, güzeli bulmamız lazım. En güzeli yakalamamız lazım. Erzincandaki hedef budur.
     Vali Yenigün, ziyarete gelen öğrencilere hediye verdi.
    
     Muhabir: Barış Yalçınkaya
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER