Dünya Engelliler Günü

Dünya Engelliler Günü -Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Öztürk ve Sakatlar Derneği Başkanı Çalışkan, tekerlekli sandalyeye binerek engellilere eşlik etti


NİĞDE (A.A) - Niğdede 3 Aralık Dünya Engelliler Günü davul zurna eşliğinde kutlandı.
     Etkinlik kapsamında Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Bilgehan Öztürk ve Sakatlar Derneği Başkanı Songül Çalışkan, tekerlekli sandalyeye binerek dernek binası önünden Cumhuriyet Meydanına kadar engellilere eşlik etti.
     Basın mensupları da Cumhuriyet Meydanında kamera ve fotoğraf makinelerini bırakarak halay çekti.
     Program daha sonra 5 Şubat Spor Salonunda Niğde Valisi Alim Barut, AK Parti Niğde Milletvekilleri Ömer Selvi ve Alparslan Kavaklıoğlu, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Alp, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Ecemiş, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen, MHP İl Başkanı Hakan Er, kurum müdürleri ve vatandaşların katılımı ile devam etti.
     Vali Alim Barut, burada yaptığı konuşmada, herkesin birer engelli adayı olduğunu söyledi.
     Barut, Bugün dünden çok daha iyi bir durumdayız. Zihinlerdeki engelleri kaldırmak için ne gerekiyorsa yapılmaktadır. Düşünebiliyor musunuz, şöyle bir salonda tüm kardeşlerimiz bir arada. Bu bir kısım engellerin kalktığının bir göstergesidir. Dolayısıyla bu kazancımıza sevinelim diye konuştu.
     Sakatlar Derneği Niğde Şubesi Başkanı Songül Çalışkan da Engelliler Gününü kutlamanın amacının engellilere karşı duyarlılığı artırmak ve engellilere yönelik hizmetlerin geliştirilmesi olduğunu söyledi.
     Konuşmaların ardından, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından 4 engelliye akülü araç hediye edildi.
     Engellilerin hazırladığı şiir ve müzik dinletileri sunuldu.
    
     Muhabir: Betül Abbak / Musa Özyürek
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER