Düzcede Egzoz Gazı Emisyonu Kontrolü toplantısı

Düzcede Egzoz Gazı Emisyonu Kontrolü toplantısı


DÜZCE (A.A) - Düzcede Egzoz Gazı Emisyonu Kontrolü toplantısı düzenlendi.
     Düzce Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, hava kirliliğinin ısınma, ulaşım ve sanayi alanlarındaki eksikliklerden kaynaklandığı belirtildi.
     2872 sayılı Egzoz Gazı Emisyonu Kontrolü Yönetmeliğinin hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla çıkarıldığı anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Yönetmelik kapsamında trafikte seyreden motorlu kara taşıtlarından kaynaklanan egzoz gazlarının neden olduğu hava kirliliğinden ve etkilerinden canlıları ve çevreyi korumak, egzoz gazı kirleticilerinin azaltılmasını sağlamak ve ölçümler yaparak kontrol etmek üzere gerekli usul ve esasları mutlaka belirlememiz gerekiyor.
     Bu doğrultuda yapılan toplantıda Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm Yetki Belgesine sahip kurum ve kuruluşlara mevzuatımız hakkında ilgili teknik personel tarafından bir sunum gerçekleştirildi. Sunum sonrası yaşanan sorunlar karşılıklı olarak dinlenerek, çözüm önerileri tartışıldı.
     Egzoz gazı emisyon ölçümü sonucu sınır değerlere uygun çıkmayan taşıt sahibi, taşıtının gerekli bakımını yaptırmak ve bu yönetmelikle belirlenen standartları sağlamakla yükümlüdür. Aksi takdirde Çevre Kanunu uyarınca emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahiplerine 842 bin lira, standartlara aykırı emisyona sebep olan motorlu taşıt sahiplerine ise bin 689 lira ceza verilecektir. Bu nedenle tüm araç sahipleri, araçlarının egzoz emisyon ölçümünü zamanında yaptırmaları gerekir.
    
     Muhabir: Onur Orhan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Düzcede Egzoz Gazı Emisyonu Kontrolü toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER