Düzcede Hayvan Hastalıkları ile

Düzcede Hayvan Hastalıkları ile Mücadele toplantısı


DÜZCE (A.A) - Düzcede Hayvan Hastalıkları ile Mücadele toplantısı yapıldı.
     Düzce İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, müdürlükte düzenlediği toplantıda, şap hastalığı nedeniyle geçen yıl hayvan pazarının uzun süre kapalı kalmasının hayvan yetiştiricilerini çok mağdur ettiğini söyledi.
     Hayvan hastalıkları ile mücadelenin ülke ekonomisinde büyük önem taşıdığına dikkati çeken Kabaoğlu, Sağlıklı gıda temini ancak hayvan hastalıklarının güvence altına alınması ile mümkündür. O nedenle bu yıl tedbirimizi önceden alarak aşılamalara ağırlık vereceğiz diye konuştu.
     Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Turgut Güler ise insanlarda görülen hastalıkların büyük bir kısmının hayvanlardan kaynaklandığına işaret ederek, insan sağlığının hayvan sağlığına bağlı olduğunu savundu.
     Yüksek kalitedeki hayvan sağlığı, insan sağlığını ve refahını doğrudan etkilemektedir diyen Güler, veteriner hekimler olarak sorumluluklarının bilincinde, gayretli ve özverili bir çalışma yürüttüklerini söyledi.
     Toplantıda hayvan hastalıkları ile mücadele, hayvan hareketlerinin genel durumu ve 2013 yılında yapılması planlanan çalışmalar ele alındı.
    
     Muhabir: Onur Orhan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Düzcede Hayvan Hastalıkları ile Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER