Düzceden kısa kısa

Düzceden kısa kısa -Telkari kursu yoğun ilgi görüyor


DÜZCE (A.A) - Düzce Gençlik Merkezince açılan telkari kursu yoğun ilgi görüyor.
     Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ömer Faruk Şiran, yaptığı açıklamada, telkarinin Mardin yöresine ait bir gümüş işleme sanatı olduğunu belirterek, bu sanatı Düzcede yaşatmak istediklerini anlattı.
     Bu kapsamda kurs açtıklarını ifade eden Şiran, Kurs sayesinde kadınlar hem el becerilerini geliştiriyor hem de özgün eserlerin ortaya çıkmasını sağlıyor dedi.
     Şiran, kadınların ev ekonomilerine de katkıda bulunduğuna dikkati çekerek, Kursiyerlerimiz yaptıkları ürünleri satarak ev ekonomilerine katkıda bulunabiliyorlar. Kursumuz 7 ay boyunca devam edecek. Kursun sonunda kursiyerlerimize sertifika vereceğiz. İnşallah açılacak sergi ile kursiyerlerimiz yapmış olduğu birbirinden güzel eserleri sergileme imkanı bulacak ifadelerini kullandı.
    
     -Gençlik Merkezinden anlamlı ziyaret-
    
     Düzce Gençlik Merkezi çalışanları, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Düzce Otistik Çocuklar Eğitim Merkezini ziyaret etti.
     Otistik çocuklarla bir araya gelen çalışanlar, çocuklara çeşitli hediyeler verdi. Otistik çocukların her zaman yanlarında olduklarını belirten yetkililer, ziyaretlerin her zaman devam edeceğini ifade ettiler.
    
     Muhabir: Onur Orhan
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Düzceden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER