Düzceden kısa kısa

Düzceden kısa kısa -Gümüşovada kadın çiftçiler eğitiliyor (Fotoğraflı


DÜZCE (A.A) - Gümüşova Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, kadın çiftçileri eğitmeye devam ediyor.
     Elmacık köyündeki kadın çiftçilere, turşu, reçel, peynir yapımı, gıdaların muhafazası, çocuk bakımı ve beslenmesi konularında ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından eğitim verildi.
     Gümüşova Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, kadın çiftçilerin aldıkları eğitimlerin önemine dikkati çekerek, Verilen eğitimler sonunda ortaya çıkacak ürünler sayesinde ilçemize katkı sağlanmış olacak dedi.
     Eğitime katılan kadın çiftçiler, aldıkları eğitimlerin çok faydalı olduğunu ve emeği geçenlere teşekkür ettiklerini söylediler.
    
     -Çilimlide kentsel dönüşüm toplantısı-
    
     Çilimlide kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     Çilimli Belediyesi Sosyal Tesislerinde 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile ilgili köy muhtarlarına, daire müdürlerine, memurlara ve vatandaşlara bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Güven, kentsel dönüşüme ihtiyaç olmasının nedenleri, risk tespiti için nerelere başvurulacağı, tespit, yıkım, konut kredisi için hangi şartlarda, nasıl başvuru yapılacağı ve Kanun hakkında açıklamalarda bulundu.
     Vatandaşların Düzce Üniversitesi, Güneş Mühendislik ve Entim Yapı Denetime giderek binalarına risk tespiti yaptırabileceklerini belirten Güven, kanunun temel amacının deprem, sel, su taşkını afet riski altındaki alanlarda bulunan yapılar ile eskimiş, köhnemiş yapılardan kurtularak, çevreye duyarlı, enerji verimliliği yüksek, daha sağlam ve güvenli yapıların inşa edilmesi olduğunu belirtti.
     Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz ise Yaşadığımız depremlerle binalarımızın ne kadar sağlam olduğunu gördük. Bu nedenle geleceğimizi sağlam temeller üzerine kurabilmemiz için daha sağlıklı bir kent, daha sağlıklı yapılaşma için Kentsel Dönüşümün önemli dedi.
    
     Muhabir: Barış Zengin / Ömer Ürer
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Düzceden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER