Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri

Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Açıkgöz: "Sağlık Bakanlığı ve Kamu Hastaneler Birliği yöneticilerinin olmazsa olmaz hedefi, kaliteli, ulaşılabilir ve sürdürülebilir sağlık hizmetidir"


EDİRNE (A.A) - Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. İlhan Açıkgöz, "Sağlık Bakanlığı ve Kamu Hastaneler Birliği yöneticilerinin olmazsa olmaz hedefi, kaliteli, ulaşılabilir ve sürdürülebilir sağlık hizmetidir" dedi.
     Açıkgöz, Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği binasının açılışında yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığının 10 yıldan beri yürüttüğü Sağlıkta Dönüşüm Projesiyle, "yapılamaz" denilen pek çok şeyi yaptığını söyledi.
     Kamu Hastaneleri Birliklerinin sağlık işletmelerinin yerel yönetimlere devredilmesi ihtiyacından doğduğunu ifade eden Açıkgöz, "Sağlık Bakanlığı ve Kamu Hastaneler Birliği yöneticilerinin olmazsa olmaz hedefi, kaliteli, ulaşılabilir ve sürdürülebilir sağlık hizmetidir. Artık hastalarımız sınıflara ayrılmıyor, ilaç kuyrukları yok, kazalarda yaralananlar karga tulumba götürülmüyor, röntgen için, muayene için bir kişi sabahın 5inde gidip sıra almıyor. Sağlık Bakanlığı hizmet alanında yaptığı değişikliklerin yanında sürekli yenilenme ve değişimin de gerekliliğini biliyor. Bunun için sağlık yönetiminde uzmanlaşmayı gündeme getirdi. 2011de kanun hükmünde kararname çıkarıldı ve 2012de Kamu Hastaneler Birlikleri kuruldu" diye konuştu.
     Daha sonra Genel Sekreterlik binasının açılış kurdelesi, Edirne Valisi Hasan Duruer ve diğer katılımcılar tarafından kesildi.
     Açılışın ardından Opr. Dr. Açıkgöz düzenlediği basın toplantısında, Kamu Hastaneleri Birliğinin çalışma esaslarını ve göreve geldikleri 7 ayda gerçekleştirdikleri hizmeti anlattı.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER