Edremit'te Bank Asya'ya destek için 'helâl' lokması dağıtıldı

Edremit'te Bank Asya'ya destek için 'helâl' lokması dağıtıldı

Türkiye'nin en güçlü bankaları arasında yer alan Bank Asya'nın yönetimine polis baskınıyla el koyulmasına tepkiler devam ediyor. Balıkesir'in Edremit ilçesinde vatandaşlar, bankalarına sahip çıktı. Bazı çocuklar da yarıyıl tatilinde biriktirdikleri paralarını yatırdı. Bugün ise cuma namazından sonra "helâl" lokma hayrı yapıldı.

Soğanyemez Mahallesi, Menderes Bulvarı'nda bulunan Bank Asya şubesinde geçen pazartesiden bu yana yoğunluk yaşanıyor. Edremit Körfezi bölgesinde işadamlarından ev hanımlarına, hattâ yarıyıl tatilinde biriktirdikleri paraları yatırmak isteyen çocuklara kadar gelenlerle doldu taştı. İşadamlarından Hasan Özkan, "Bankamıza yapılan haksızlığa bizlerin de bir katkısı olsun diyerek buraya geldik. Kazancımızı, inandığımız ve güvendiğimiz bankamıza yatırmaya devam edeceğiz." dedi. Ev hanımları da destek için geldikleri Bank Asya'nın önünde, "Kimse el koyamaz, Allah'tan başka kimsenin gücü yetmez. Allah'a çok şükür, kaç gündür bankamız dolup taşıyor, daha çok da arttırsın ve dileğim de dünya bankası olsun." dedi. Edremit Sanayi Sitesi'nde işyeri bulunan Kazım Eke de, "Helâl lokma yedik, ömrümüz boyunca da haram lokma yememeye dikkat ettik. Bankamıza sonuna kadar destek olmak için buradayız." şeklinde konuştu.

Bank Asya Edremit Şubesi Müdürü Şaban Kutluca ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Kim ne derse desin, bizim mağduriyetimizi halkımız anlıyor. Pazatesiden beri bankamız dolup taşıyor. Herkes burada, mudilerimiz destek vermek için burada. Biz Bank Asya olarak işimizi yapmaya devam edeceğiz. Bizim derdimiz millet, bizim hiç kimseyle işimiz yok. Biz inşallah Edremit halkına ve Türkiye'ye fon kullandırmaya devam edeceğiz. Durmak yok inşaallah." dedi. CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER