EGİADdan eğitime katkı

EGİADdan eğitime katkı -İzmir Valisi Cahit Kıraç: Ülkemizin geleceğine yatırım ancak eğitimle olur


İZMİR (A.A) - İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ülkemizin geleceğine yatırım ancak eğitimle olur dedi.
     Ege İşadamları Derneği (EGİAD) tarafından Urla İlçesindeki EGİAD İlköğretim Okulu bahçesine yaptırılan çok amaçlı salonun açılışına katıldı.
     Burada konuşan Kıraç, İzmirde eğitime yönelik yatırımların yarısının hayırseverler tarafından yapıldığını, bundan da büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi.
     Kıraç şöyle konuştu: Ülkemizin geleceğine yatırım ancak eğitimle olur. EGİAD İzmir için çok önemli bir sivil toplum kuruluşu. Bu gün de 2004 yılında Urlada yaptırdıkları oklun bahçesine yaptırdıkları çok amaçlı bir salonun açılışını yapıyoruz. Bu okulda yetişecek çocuklara başarılar diliyorum. Atatürk Cumhuriyeti çocuklara emanet etti. Çocuklarımızda çok çalışarak bu emanete sahip çıkmalı.
     İzmirin sahip olduğu 9 Üniversitesi ve 5 Tıp Fakültesi ile eğitim ve sağlık konusunda apayrı bir konumda olduğunu ifade eden Kıraç, EXPO 2020 adaylığı ve İzmirin tanıtımı için herkesin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmesi gerektiğini belirtti.
     EGİAD Başkanı Temel Aycan Şen ise yaptığı konuşmada, eğitime destek amacıyla EGİAD üyelerinin katkılarıyla 8 yıl önce 8 derslikli ilköğretim okulunu Urlada yaptırıp, Milli Eğitim Bakanlığına bağışladıklarını hatırlattı.
     Bu okulda bir de çok amaçlı salon yaptırmak için harekete geçtiklerini ifade eden Şen, bunun için İzmir Valiliğinde protokol imzaladıklarını, bu günde o protokolün gereğini yerine getirdiklerini kaydetti. Şen, Salonu 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Bu salonda öğrencilerimiz sosyal ve eğitsel faaliyetlerinin yanısıra folklor, spor, tiyatro ve konferans etkinliklerinin gerçekleştirilebilecek. 200 kişilik salonda, kafeterya, çocuklar için tuvaletler, barkovizyon, ses sistemi, toplantı odası ve mutfak bulunuyor diye konuştu.
     Konuşmaların ardından İzmir Valisi Kıraç, katkılarından dolayı EGİAD Başkanı Şene teşekkür plaketi verdi.
     Kıraç ve beraberindekiler daha sonra salonun kurdelasını keserek hizmete açtı.
    
     Muhabir: Göksel Kayseri / Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber EGİADdan eğitime katkı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER