Eğitimcilerden Bizim Okul dizisine tepki

Eğitimcilerden Bizim Okul dizisine tepki


MUŞ (A.A) - Eğitim-Bir-Sen Muş Şube Başkanı Bayram Güler, televizyon dizilerindeki öğretmen ve okul imajının, öğretmenleri üzmeye devam ettiğini belirtti.
     Güler, yaptığı yazılı açıklamada, her yıl mutlaka televizyon kanallarında eğitimcileri aşağılayan, hakaret eden ve beceriksiz gösteren dizilerin yayına girdiğini kaydetti.
     Son olarak bir televizyon kanalında yayınlanan Bizim Okul dizisinin bu görevi devraldığını ifade eden Güler, şunları kaydetti:
     Dizide ülkemizin bütün yöresel şiveleriyle alay ediliyor. Bu dizinin bir sanat değeri yok. Hababam Sınıfı taklit edilmeye çalışılmış. Bu dizi hala severek izlediğimiz Hababam Sınıfına da hakaret sayılacak cinsten. Kekemelik gibi insanın kendi elinde olmayan bir özelliği üzerinden komiklik üretilmeye çalışılmış. Ülkemizde dizilere konu edilen meslek mensuplarından sadece öğretmenler aşağılanmakta. Polis konu edilir, kahraman ve fedakardır. Doktor konu edilir, işini titizlikle yapar ve mükemmeldir. İşadamı, avukat, futbolcu ile bekçi saygındır ve işini iyi yapar. Söz konusu öğretmen olunca bütün olumsuzluklar sıralanır. Sadece öğretmenler üzerinden mi komiklik üretilebiliyor. Ülkemizin en ücra köşelerinde fedakarca görev yapan öğretmenler bunu hak etmiyor. Neden başarılı ve fedakar bir öğretmen modeli dizilerde konu olmaz. Ülkemizde böyle öğretmen yok mu-
     Gençliğin, anne ve babaların elinden çıkıp gittiği, her türlü tehlikenin kol gezdiği bir dönemde, öğretmen imajını yıkmanın kimseye fayda getirmeyeceğini belirten Güler, dizi yapımcılarının ve seviyesiz dizilere televizyonlarında yer veren televizyon sahiplerinin, yaptıklarını bir kez daha düşünmesi gerektiğini ifade etti.
     Güler, Toplumun ve öğrencilerimizin ahlakını bozan, öğretmenlerimizi değersizleştiren, inanç ve değer yapılarımızı zedeleyen bu dizileri kınıyoruz. RTÜKün daha titiz çalışması gerektiğine inanıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Eğitimcilerden Bizim Okul dizisine tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER