Eğriçimen Yaylasında ilkbahar güzelliği

Eğriçimen Yaylasında ilkbahar güzelliği


SİVAS (A.A) - Koyulhisar ilçesindeki Eğriçimen Yaylasında, ilkbahar güzellikleri yaşanıyor.
     Koyulhisar ilçe merkezine yaklaşık 17 kilometre uzaklıkta bulunan ve ismini içerisinden geçen kıvrımlı dereden alan, çam ormanlarıyla kaplı Eğriçimen Yaylası, çetin geçen kış şartlarının ardından ilkbahar mevsiminde açan sarı papatyalarla farklı bir görünüme kavuştu. Her yıl ilkbaharda sarı papatyalarla kaplanan yayla, vatandaşların ilgi odağı oluyor.
     Yayla turizminin en güzel örneklerinden birisi olan Eğriçimen Yaylasında, 500den fazla ev bulunuyor. Kışın sessizliğe gömülen yayla, gurbetçilerin de gelmesiyle yaz aylarında hareketleniyor. Eğriçimen Yaylası, yerli turizmin yanı sıra, piknik yapmak isteyen çok sayıda vatandaşa da ev sahipliği yapıyor.
     Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren, asırlık Eğriçimen Yaylasında yaz aylarında otel, lokanta, çay ocağı, fırın, kasap, market gibi bir çok imkanın bulunduğunu belirtti.
     Okulların kapanmasıyla özellikle İstanbulda yaşayan Koyulhisarlıların Eğriçimen Yaylasına akın edeceklerini belirten Eren, Eğriçimen Yaylasını turizme kazandırmak için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi.
     Başkan Eren, her mevsim farklı güzelliklerin yaşandığı Eğriçimen Yaylasında doğa tutkunu yerli ve yabancı turistleri ağırlamayı arzu ettiklerini ifade etti.
     (SRH-ÖND)
<< Önceki Haber Eğriçimen Yaylasında ilkbahar güzelliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER