El işlerine karşılık tekstil ürünü alıyorlar

El işlerine karşılık tekstil ürünü alıyorlar -Rizede bir iş yeri, ev hanımlarının yaptıkları dantel, örgü gibi el işlerini alarak, yerine ev tekstil ürünleri veriyor


RİZE (A.A) - Rizede ev tekstil ürünleri satışı yapan iş yeri, ev hanımlarının yaptıkları dantel, örgü gibi el işlerini alarak, yerine ev tekstil ürünleri veriyor.
     Kent merkezinde ev tekstil ürünleri satışı yapan dükkanın sahibi Ayşenur Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınların hazırladıkları el işlerini alıp, yerine çeyizlik ürünler vermeyi yaklaşık 20 yıldır sürdürdüklerini söyledi.
     Uygulamayla ev hanımlarına katkıda bulunduğunu belirten Yılmaz, Ev hanımlarının yaptıkları ürünlerin yerine farklı ürünler vererek takas yöntemi ile alışveriş yapıyoruz. Hem ev hanımlarımız kazanıyor hem de biz kazanıyoruz. Onlar çocuklarının çeyizlerini düzüyor, biz de para kazanıyoruz. Tanıdığımız, el işine güvendiğimiz kişilere malzeme veriyoruz. Onlar da o malzemeyi işleyip bize getiriyorlar ve buradan istediği ürünü alıyorlar. Nevresim, uyku seti, battaniye ne istiyorlarsa her şey var dedi.
     Yılmaz, ev hanımlarının bu yöntemle çocuklarının çeyizlerini tamamladıklarını ya da kendi evlerindeki eksikleri giderdiklerini kaydetti.
     Fadime Yazıcı, hazırladığı el işlerini dükkandaki ürünlerle takas ettiğini ve bu durumdan memnu olduğunu belirterek, Çocuklarımın çeyizini, evimin ihtiyacını hep bu şekilde karşıladım diye konuştu.
    
     Muhabir: Serhat Çağdaş
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber El işlerine karşılık tekstil ürünü alıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER