Elazığda kısa kısa

Elazığda kısa kısa -Polis Eşleri Kaynaşma ve Yardımlaşma Derneği kermes düzenledi


ELAZIĞ (A.A) - Polis Eşleri Kaynaşma ve Yardımlaşma Derneği, çeşitli üniversitelerde okuyan ihtiyaç sahibi teşkilat mensuplarının çocukları yararına kermes düzenledi.
     Elazığ Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, kermes, Zülfü Ağar Polis Meslek Yüksek Okulunda düzenlendi.
     Emniyet Müdürü Ayhan Buran, kermesin açılışında, derneğin 2012 yılından beri çeşitli faaliyetlerde bulunduğunu, 2013 yılı Şubat ayında da çeşitli üniversitelerde eğitim gören 20 emniyet mensubunun çocuğuna 4 bin lira yardım yaptığını kaydetti.
     Ayhan Buranın eşi ve aynı zamanda derneğin Elazığ şube başkanı olan Zekiye Buran da, derneğin bu tür çalışmaların yaygınlaştırılmasının öncelikli hedefleri olduğunu bildirdi.
    
     -Her işin başı sağlık projesi-
    
     Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi (KETEM) tarafından, Baskil Kaymakamlığınca başlatılan Her İşin Başı Sağlık projesi kapsamında ilçede 34 kadının sağlık kontrolünden geçirildiği belirtildi.
     İl Halk Sağlığı Müdürü Veysel Doğanay, yaptığı yazılı açıklamada, halkın sağlığı için yapılan hizmetlerde bu tür organizasyonların son derece önemli olduğunu belirtti.
     Baskil Kaymakamlığının bu konuda göstermiş olduğu hassasiyetin son derece memnun edici olduğunu belirten Doğanay, şu ifadeleri kullandı:
     KETEMe gelen vatandaşlarımızın kadın kanserleri yönünden genel muayeneleri, smer testleri ile meme muayenesi, rahim kanseri ve yumurtalık kanseri yönünden muayeneleri yapıldı. Kanserde erken teşhisin önemi belirtildi. Kendi kendine meme muayenesinin önemine değinilerek taramaya gelen kişilere kendi kendine meme muayenesini nasıl yapacakları konularında eğitim verildi.
     Doğanay, Müdürlük olarak halkın sağlığı için yapılacak olan tüm etkinlik ve faaliyetlerde destek olmaya hazır olduklarını kaydetti.
    
     Muhabir: İsmail Şen / Ömer Fansa
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Elazığda kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER