Elazığ Belediyesindeki yolsuzluk iddiaları davası

Elazığ Belediyesindeki yolsuzluk iddiaları davası -Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ile bazı belediye encümen üyeleri ve birim müdürlerinin aralarında bulunduğu 8 sanığın beraatına karar verildi


ELAZIĞ (A.A) - Elazığda, eski belediye binasının yıkılıp yerine yapılan iş merkezinin inşaatında görevi kötüye kullandıkları iddiasıyla yargılanan, aralarında Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlunun da bulunduğu 8 sanık, beraat etti.
     Elazığ 2. Sulh Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar katılmadı. Duruşmada, sanık avukatları Aziz Dinç ve Sevilay Örün ile davacı avukatı Engin Alanoğlu hazır bulundu.
     Avukat Dinç, müvekkillerinin yaptığı işlerde suç unsuru bulunmadığını savunarak, beraatlarına karar verilmesini istedi.
     Alanoğlu ise sanık avukatlarının savunmalarını kabul etmediklerini belirterek, bilirkişi incelemesinin yeniden yaptırılmasını talep etti.
     Hakim Abdullah Kütük, bilirkişi raporlarının hükme esas teşkil edebilecek yeterlilikte olduğu gerekçesiyle Alanoğlunun talebini reddetti. Kütük, görevi kötüye kullanma suçunun işlenmediğinin sabit olduğuna hükmederek, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ile Haluk Çakır, Abdurrahman Gazi Sakın, Sezai Çelik, Harun Reşit Polat, Kazım Karataş, Enver Geçen ve Mehmet Hanifi Karabulutun beraatına karar verdi.
    
     Muhabir: Ramazan Kaya / Emrah Gökmen
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Elazığ Belediyesindeki yolsuzluk iddiaları davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER