Elmalı'ya Güney Kore'den gelin

Elmalı'ya Güney Kore'den gelin

Antalya'nın Elmalı ilçesinde Aytaç ve Güney Koreli Lee aileleri mutlu bir evliliğe evet dedi.

Antalya'nın Elmalı ilçesinden akademisyen Ahmet Fatih Aytaç, Güney Kore'nin Nanjing Üniversitesi'nde master yaparken arkadaşları aracılığıyla akademisyen Elif Minjeonk Park ile tanıştı. İkili, arkadaşlıklarını ilerleterek evlenmeye karar verdi. Çift için Elmalı'da Türk usulü düğün yapıldı. Düğüne Güney Kore'den aralarında gelinin babası Kevn Wen Lee ile annesi Hyoung Rae Park, kardeşleri ve arkadaşlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 7 kişilik bir grup katıldı.

Gelinin babası Kevn Wen Lee davetlilere "Bu güzel günde sizlerle gerçekten çok duygulu anlar yaşıyorum. Kolay değil binlerce kilometrre mesafeden gelip kızımı gelin etmek... Ama damadımızı ailece sevdik, evimizde misafir ettik. Umarım bu evlilik iki ülke arasındaki samimi bağları daha da kuvvetlendirir." dedi. Lee, Türkiye'yi çok sevdiklerini de dile getirerek, Aytaç ailesine misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.

Damadın babası Arif Aytaç ise "İnşallah hakperest olaraktan Allah'ın davasını yüceltme adına Kore'de hizmet edecek torunlarımızın temelini atıyoruz. Allah onlara ebeden hizmet etmeyi nasip etsin." ifadesini kullandı. Konuşmalardan sonra semazen gösterisi ile düğün merasimine son verildi. CİHAN
<< Önceki Haber Elmalı'ya Güney Kore'den gelin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER