Elvan yeniden pistlerde

Elvan yeniden pistlerde -Doğum yaptıktan sonra sakatlandığı için olimpiyatlarda yarışamayan milli atlet Elvan Abeylegesse, yarın koşacağı Dünya Yarı Maratonda sezonu açacak


ANKARA (A.A) - Doğum yaptıktan sonra sakatlığı nedeniyle Avrupa Atletizm Şampiyonası ve Londra Olimpiyatlarında yarışamayan Avrupa şampiyonu rekortmen atlet Elvan Abeylegesse, yarın koşacağı Dünya Yarı Maraton Şampiyonasında sezonu açacak.
     Hamilelik dönemi ve anneliğin ardından yaşadığı sakatlık nedeniyle yaklaşık iki yıldır pistlerde yer almayan Elvan Abeylegesse, atletizmseverlerin karşısına, Bulgaristanın Kavarna kentinde yarın düzenlenecek 20. Dünya Yarı Maraton Şampiyonasında çıkacak.
     Dünyadan birçok başarılı atletin ağırlanacağı Kavarnada ilk sınavını verecek olimpiyat ve dünya ikincisi atletin ismi, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliğinin (IAAF) internet sitesinde favori iki atletten biri olarak geçiyor.
     Abeylegesse için, Bayanlar 5 bin metrede eski dünya rekortmeni ve Pekin-2008in iki gümüş madalyalı ismi Abeylegesse, 2010 yılında Birleşik Arap Emirliklerinde düzenlenen Ras Al Khaimah Yarı Maratonunda 1:07:07lik zamanıyla tüm zamanların en hızlı dokuzuncu derecesini elde etmişti ifadelerine yer verildi. Elvanın en güçlü rakiplerinden ABDli Shalane Flanagan, Mart ayında Lizbon Yarı Maratonunda 1:08:52lik dereceye imza attı.
    
     -İlk kez katılıyor-
    
     Milli atlet, Dünya Yarı Maraton Şampiyonasına ilk kez katılıyor. Sakatlığı bulunmayan ve Erzurum Palandökende iyi bir hazırlık dönemi geçiren Elvan Abeylegesse, günde iki antrenmanla bu şampiyonaya hazırlandı. Kavarnada madalya için koşacağını söyleyen rekortmen sporcu, bu yarışın ardından bir süre dinlenecek, daha sonra yeniden antrenmanlara başlayacak.
    
     Muhabir: Ülkü Parlakyıldız Karakuş
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Elvan yeniden pistlerde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER