Emniyet mensupları kan bağışında bulundu

Emniyet mensupları kan bağışında bulundu -Erzurum Emniyet Müdürü Yıldız: -Kan bağışını alışkanlık haline getirmemiz gerekiyor. Her insan kan bağışında bulunmalı


ERZURUM (A.A) - Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü ile Kızılay Erzurum Bölge Müdürlüğü ortak kan bağışı kampanyası düzenledi.
     Emniyet Müdürlüğü brifing salonunda, başlatılan kampanyaya Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız da destek vermek amacıyla kan bağışında bulundu.
     Yıldız, burada yaptığı açıklamada, kan bağışının yaygınlaşması ve herkesin kan vermek için gönüllü hareket etmesi gerektiğini söyledi.
     Ülkemizdeki kan ihtiyacının karşılanması için toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğini belirten Yıldız, şöyle konuştu:
     Kan sürekli bir ihtiyaçtır. Bu konuda Kızılay ekipleri önemli bir görev üstlenerek kan bağışında hem halkı bilinçlendiriyor, hem de kan ihtiyacını karşılamaya çalışıyor. Bizler de yapılan bu çalışmalara destek vermeliyiz. Zaman zaman bizlerin de yakınları hastanede tedavi olabiliyor kana ihtiyaç duyabiliyor. Ülkemizdeki kan ihtiyacının karşılanmasında bence herkese görev düşüyor. Bir insan 4 ayda bir, veya en azından yılda bir defa kan vermeli. Kan bağışını alışkanlık haline getirmemiz gerekiyor. Her insan kan bağışında bulunmalı.
     Yıldız, Kızılay görevlilerinden kan bağışında yaşanan aksaklıklar ve kan stokları hakkında da bilgi alarak, kan bağışının faydalarını sordu.
     Kan veren kişilerin kilo aldığı şeklindeki sözlerin doğru olmadığı bilgisini alan Yıldız, Kan bağışında bulunarak ayrıca bir gerçeği de öğrenmiş oldum. Kan veren kişinin kilo aldığı söylentisi doğru değilmiş diye konuştu.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Emniyet mensupları kan bağışında bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER