Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: -Önümüzdeki yılın sonuna kadar gerek İrandan, gerekse Azerbaycandan şu ana kadar alınmayan doğal gazların hepsi alınacaktır


KAYSERİ (A.A) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Önümüzdeki yılın sonuna kadar gerek İrandan, gerekse Azerbaycandan şu ana kadar alınmayan doğal gazların hepsi alınacaktır dedi.
     Yıldız, Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonundaki AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Bir gazetecinin Rusya, İran ve Azerbaycandan parası ödendiği halde alınmayan doğal gaz konusunda bir gelişme olup olmadığını sorması üzerine Yıldız, şunları söyledi:
     Biliyorsunuz 2012nin sonunda Rusyadan 3.6 milyar metreküp civarında, daha önce alınmayan doğal gazın tamamını bitirdik ve sıfırladık. Sıra İranda. Bu çok iyi bir gelişmedir. Önümüzdeki yılın sonuna kadar gerek İrandan, gerekse Azerbaycandan şu ana kadar alınmayan doğal gazların hepsi alınacaktır. Vatandaşımız şöyle bir endişe duymasın, bizim parasını ödeyip de dışarda almadığımız gaz var mıdır- Hayır 2014ün sonuna kadar olmayacaktır. Rusyada sıfırladık, İrandan da geçtiğimiz yıl 500 milyon dolara yakın tahsilat yapmış olduk. Bunlar her birimiz için ve BOTAŞ için sevindirici gelişmelerdir.
    
     Muhabir: Musa Özyürek/ Orhan Canbulatel
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER