Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -Gaziantep İl Saglık Müdürü Prof. Dr. Karakök: -"Hiç kimse birer engelli adayı olduğunu unutmamalı ve herkes bu doğrultuda hareket etmelidir"


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, herkesin engelli adayı olduğunu unutmadan bu doğrultuda hareket etmesi gerektiğini kaydetti.
     Karakök, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, engelli vatandaşlara dair sorunlar ve çözüm önerilerinin bu hafta içerisinde yoğun bir şekilde gündeme geldiğini belirtti.
     Tüm dünyada engellilik konusunun evrensel normlara oturtulduğunu, bu konuda devletlere önemli sorumluluklar yüklendiğini ifade eden Karakök, çağdaş toplum anlayışıyla hareket edilerek engellilerin insan onuruna yakışır bir şekilde hayata katılımlarının sağlanması gerektiğini kaydetti.
     Bakanlığın öncülüğünde sağlık kuruluşları olarak engelliliğin önlenmesi ve engellilere sunulmakta olan sağlık hizmetlerinin geliştirilmesini amaçladıklarını belirten Karakök, şunları bildirdi:
     "Bu kapsamda sağlık kuruluşlarımız engelli vatandaşlarımızın engelleri göz önünde bulundurularak yapılandırılmakta, fiziksel ve çevresel koşullar ona göre düzenlenmektedir. Engelli ve yaşlı hastalarımıza hasta kayıt ve kabul sırasında özel durumuna göre uygun şekillerde hizmet verilmekte, poliklinik hizmetlerinde öncelik sağlanmaktadır. Hizmete kolay ulaşılabilmelerini sağlayacak tüm sağlık hizmetleri sunulmaya çalışılmaktadır.
     Sonuç olarak hiç kimse birer engelli adayı olduğunu unutmamalı ve herkes bu doğrultuda hareket etmelidir. Günlük yaşantımızda ve görev alanlarımızda engellilere yönelik hizmet anlayışı sürdürülmeli, engelsiz bir yaşam için engellilere yardımcı olmak konusunda farkındalık oluşturulmalıdır. Bunun için küçük yaşta çocuklarımıza da bu bilinci yerleştirmek görevlerimiz arasında olmalıdır.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER