Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı -Samsunda 65 engelli, "temsili askerlik" uygulamasıyla yemin ederek askerlik yapmanın gururunu yaşadı


SAMSUN (A.A) - Samsunda 65 engelli, 19 Mayıs Kışlası Sıhhiye Sahra Okulunda yemin ederek, bir günlük temsili askerlik yaptı.
     Türk Silahlı Kuvvetlerinin, "Engelliler Haftası" kapsamında düzenlediği engelli vatandaşların ve ailelerinin kısa süreyle de olsa kışla ortamını yaşamalarına olanak sağlayan "temsili askerlik" uygulaması kapsamında aileleriyle kışlaya gelen 65 engelli genç, askeri kıyafetler giyerek yemin için tören alanına geçti.
     Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, törende yaptığı konuşmada, kutsal askerlik görevini yerine getiren her bireyin bunun haklı gururunu ve onurunu ömür boyu taşıma mutluluğuna sahip olduğunu söyledi.
     Güçlü bir toplumun, her vatandaşın sorunlarının çözümüne yardımcı olunarak yaratılabileceğini anlatan Göktan, "Bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri daima milletinin yanında, onunla iç içe olmuş, güvenliğin yanında diğer konularda da milletinin emrinde olmayı kendine ilke edinmiştir" dedi.
     Göktan, konuşmasının ardından silah üzerine ellerini koyarak yemin eden engelli askerlerin tezkere ve hediyelerini verdi.
     Engelli askerler daha sonra davul zurna eşliğinde aileleriyle oyun oynadı. Hatıra fotoğrafı çektiren engelli askerlere karavanadan çorba, bulgur pilavı, cacık, haşlanmış hindi ve meyve ikram edildi.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER