Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz:

Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz: -"Türkiyeye dünyanın çevresini 4 kez dolaşacak kadar fiber optik kablo döşedik"


KAYSERİ (A.A) - Türk Telekom Bireysel Müşterilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Yılmaz, Türkiyeye dünyanın çevresini 4 kez dolaşacak kadar fiber optik kablo döşediklerini söyledi.
     Yılmaz, Kayserideki bir otelde düzenlenen bilgilendirme toplantısında, Türk Telekom olarak 14 milyon sabit erişim hattı ve 7,1 milyon da geniş bant müşterisine hizmet sunduklarını belirtti.
     Sunulan hizmetin kalitesini artırmak ve altyapıyı geliştirmek için sürekli yatırım yaptıklarını vurgulayan Yılmaz, "Özelleştirmeden bu yana geçen 7 yılda 13 milyar TLyi aşkın yatırım gerçekleştirdik. 2013 yılının ilk 3 ayında gerçekleştirdiğimiz yatırım tutarı 254 milyon TLye ulaştı. Vizyonumuzu Türkiyeyi teknoloji ve altyapı açısından liderler arasına sokmak, ülkemizin her noktasına hizmet götürmek olarak belirledik" diye konuştu.
     2003 yılı sonunda Türkiyeyi geniş bant internet deneyimiyle tanıştırdıklarını anımsatan Yılmaz, şunları kaydetti:
     "Sahip olduğumuz teknoloji ve altyapı sayesinde interneti bugün Türkiyenin her noktasına ulaştırmış durumdayız. 21 bin 500ü aşkın çalışanımızla, 81 ilde, sayısı bin 600ü geçen ofis ve bayimizle internetten faydalanmak isteyen herkese değişik hız ve kapasitelerde hizmet veriyoruz. Bugün 7.1 milyon geniş bant müşterimiz mevcut."
    
     -"Bilişimin geleceği fiber internetle şekillenecek"-
    
     Türkiyeyi çağdaş haberleşme altyapısına kavuşturmak için fiber yatırımlarını hızlandırdıklarını vurgulayan Yılmaz, "2013ün ilk 3 ayında ülkemizdeki fiber optik kablo uzunluğumuz yaklaşık 170 bin kilometreye ulaştı. Dünya çevresi 40 bin kilometre. Türkiyeye dünyanın çevresini 4 kez dolaşacak kadar fiber optik kablo döşedik" şeklinde konuştu.
     "Bilişimin geleceği fiber internetle şekillenecek" diyen Yılmaz, eski, yeni yerleşim yeri ayrımı gözetmeden tüm Türkiyenin iletişim altyapısını hızla yenilediklerini ve ülkenin fiber altyapısını dünya ülkeleri arasında örnek oluşturacak bir seviyeye taşımak için çalıştıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Esma Aygün / İsmail İçer
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER