Erdek Belediye Meclisi toplandı

Erdek Belediye Meclisi toplandı


BALIKESİR (A.A) - Erdek Belediye Meclisinin Şubat ayı toplantısı yapıldı.
     Belediye Başkanı Hüseyin Aysanın başkanlığında gerçekleşen toplantıya mazeretleri nedeniyle AK Partiden Yılmaz Öğrenir ve Aycan Ener katılamadı.
     Toplantıda, meclisin denetim kurulunda çalıştırılacak uzman kişilerin, Vergi Dairesinden belirlenip, 10 günlük çalışmaları karşılığında kendilerine günlük brüt 73,84 lira ödenmesi uygun görüldü.
     Yalı Mahallesinde bulunan iki taşınmaz üzerinde imar planı değişikliği yapılması konuları, incelenmek ve daha sonra yeniden meclise getirilmek üzere İmar Komisyonuna gönderildi.
     Meclis toplantısında, İmar Komisyonunun raporu doğrultusunda, Sahil Mahallesinde, Onaltılılar Sitesi ile PTT Kampı arasında kalan yola Adnan Çakmakçıoğlunun isminin verilmesi kararlaştırıldı. Eski eğitimci, Balıkesir Necatibey Eğitim Enstitüsü eski müdürlerinden olup, Erdekte, Hamit Nuralın belediye başkanlığı döneminde gerçekleşen Erdek Şenliklerinde büyük emeği geçen, aynı zamanda şair olan Çakmakçıoğlu, geçtiğimiz yıllarda vefat etmişti.
     Toplantıda, deprem öncü işaretleri istasyonu kurulması amacıyla Erdek Belediyesine uygun bir pozisyonda, trafiksel sarsıntılardan korunaklı, içindeki malzemelerin güvenlik açısından sorun oluşturmayacak, elektrik ve internet bağlantısı yapılabilecek bir yer tahsisi isteyen 911 Arama Kurtarma Derneğinin başvurusu, incelenmek üzere İmar Komisyonuna sevk edildi.
     Mecliste ayrıca, tiyatro oyuncusu Genco Erkalın isminin, Erdekte bir caddeye verilmesi konusu görüşüldü.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen / Burak Akay
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Erdek Belediye Meclisi toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER