Erdek Kaymakamı Kaygısız:

Erdek Kaymakamı Kaygısız: -Zeytinliada, kazılarının 2013 Temmuz ayı içerinde tamamlanmasını bekliyoruz


BALIKESİR (A.A) - Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, altı yıldır devam eden Zeytinliada kazılarının 2013 Temmuz ayı içerinde tamamlanmasını beklediklerini söyledi.
     Kaygısız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doç. Dr. Nurettin Öztürk başkanlığındaki ekip tarafından yapılan kazıların tamamlanması ile Zeytinliadanın Türkiyenin ilk ada arkeoparkı olarak turizme kazandırılacağını belirtti. Kaygısız, şunları kaydetti:
     Altı yıldır sürdürülen Zeytinliada kazılarının 2013 yılının temmuz ayı içinde sonlanmasını bekliyoruz. Önümüzdeki temmuz ayının ortalarına doğru da Zeytinliadayı ziyarete açmayı planlıyoruz. Halen adada bulunan Meryem Ana Kilisesinin üzerine 1300 metre karelik polikarbon kaplanma çalışmaları sürüyor. Zeytinliadadaki çalışmalar tamamlandığında ülkemizdeki ilk ada arkeopark olarak hizmet verecek.
     Adayı ziyaret etmek isteyen turistleri Güney Marmara Kalkınma Ajansı fonundan alınan iki botla taşıyacaklarını ifade eden Kaygısız, 2 TL gibi sembolik bir ücretle taşıyıp, adaya giriş ücreti almayacağız. Böylece ilçemiz, hem inanç turizmine kucak açacak hem de Erdeke yıllardır gerçekleşmeyen turların yapılmasının yolunu açacaktır diye konuştu.
     Kyzikos kazıları hakkında da bilgi veren Kaygısız, Bu yılki kazılar için Kültür ve Turizm Bakanlığınca 110 bin lira ödenek gönderildi. Gerekirse İl Özel İdare Bütçesinin de destekte bulunacağına inanıyorumdedi.
    
     Muhabir : Ahmet Pesen / Metin Aktaş
     Yayıncı : Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Erdek Kaymakamı Kaygısız: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER