Erganide yoksullara yardım

Erganide yoksullara yardım


DİYARBAKIR (A.A) - Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Fırat Çelebi ile her gün 500 kişiye bir öğün sıcak yemek dağıtılan evleri ziyaret etti.
     Yemeklerin dağıtımı ve türü ile ilgili denetim yapan Kaymakam Yılmaz, ziyaret sırasında Rukiye Gündoğdu adlı yaşlı kadının sevgisi ile karşılaştı. Rukiye nine ile sohbet eden Yılmaz, sorunlarını ve sıkıntılarını dinledi. Yılmaz, daha sonra tek başına yaşayan İbrahim Budakın evini ziyaret etti.
     Yılmaz, vakfın bu yıl 11 bin 484 yardıma muhtaç vatandaşa toplam 1 milyon 92 bin 34 lira yardımda bulunduğunu kaydederek, yaşlı, engelli, kimsesiz vatandaşlara 1 öğün sıcak yemek yardımı yapıldığını söyledi.
     Günlük 500 ailenin adresine sıcak yemek servisi yapıldığını ifade eden Yılmaz, şöyle dedi:
     Yardıma muhtaç yaşlı, özürlü, dul veya felçli gruplara, mutfağı olmayan veya mutfağı yemek yapma konusunda yeterlilik taşımayan ailelere sıcak yemek servisi yapılıyor. Bunu çok önemsiyoruz. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını doğru tespit edip ona göre yardım yapmak gerekiyor. Yardımları yerinde gördük. Aksayan yönleri var. Uyarımızı yaptık. Genel anlamda vatandaşlarımızın evlerine sıcak yemek girmesinden çok mutlu olduklarını gördüm. Devletin ihtiyaç sahibi ailelere yönelik pozitif ayrımcılığı sayesinde, vatandaşın yüzü güldü. Ramazan ayında da yardımlar sürecek. Yapılan yardımlarla ilgili komisyonları oluşturduk. Komisyonlarımız yoksul vatandaşlarımızın tespitini yaparak, gıda paketi dağıtımı yapacak.
    
     Muhabir: Ekrem Senvar / Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Erganide yoksullara yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER