Erzincanın kurtuluşunun yıl dönümü

Erzincanın kurtuluşunun yıl dönümü -Tiyatro oyuncusu Yenilmez, tek kişilik Kınalı Kuzular adlı oyunu sahneledi


ERZİNCAN (A.A) - Erzincanda tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez tarafından tek kişilik Kınalı Kuzular adlı oyun sahnelendi.
     Yenilmez, Erzincanın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Erzincan Kültür ve Turizm Müdürlüğü tiyatro salonunda tek kişilik Kınalı Kuzular adlı oyunu sahneledi.
     Oyunu Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Emniyet Müdürü Mustafa Elaman ve vatandaşlar izledi. Oyunun sonunda Erzincan Belediye Başkanı Çakır, Ahmet Yenilmeze deriye işlenmiş Türk Bayrağı hediye etti.
    
     -Oyun öncesi helallik istedi-
    
     Öte yandan Yenilmez, oyun öncesi sahnede, bir televizyon programında yayınlanan ve kentten tepki gören açıklamaları nedeniyle ülkücülerden helallik istedi.
     Vatanın ha ekmeğini yemişim ha uğrunda kurşun diyerek vatanın bütünlüğü, insanların birlik ve beraberliği, bayrağın tekliği, Ezan-ı Muhammedinin susmaması için ömrünü adayan gönüldaşlarına seslenmek istediğini belirten Yenilmez, şunları söyledi:
     Ülküdaşlarıma seslenmek istiyorum. Ahmet Yenilmez dünyanın neresinde olursa olsun bir ülküdaşı için verebileceği bir şey var da eğer esirger ise o Ahmet Yenilmeze haram, zıkkım olsun. Eğer Ahmet Yenilmez samimi duygularını ifade ederken haklılığını ve haksızlığını aramadan bir gönlün kırılmasına sebep olduysa ben buradan sesleniyorum. Tüm ülkücülerden ve ülküdaşlarımdan helallik istiyorum. Haklarını helal etsinler. Onların ak alınlarından, nasırlaşmış tertemiz ellerinden ve ayaklarından öper bu Ahmet Yenilmeze haklarını helal etsinler.
     Bu arada polis ekiplerinin salon ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.
    
     Muhabir: Barış Yalçınkaya - Yakup Bakar / Ömer Fansa
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Erzincanın kurtuluşunun yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER