Erzurumdaki terör örgütü PKK/KCK davası

Erzurumdaki terör örgütü PKK/KCK davası -Karayazı ilçesinde örgüt adına faaliyette bulundukları iddiasıyla haklarında dava açılan 8i tutuklu, 1i firari 9 sanığın yargılanmasına devam edildi


ERZURUM (A.A) - Karayazı ilçesinde terör örgütü PKK/KCK adına faaliyette bulundukları iddiasıyla haklarında dava açılan 8i tutuklu, 1i firari 9 sanığın yargılanmasına devam edildi.
     Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanıklar İbrahim Keras, Saim Genç, Halit Kolu, Yılmaz Üstek, Reyis Kaya, Eren Karakaya, Cevdet Yüksel ve Ayhan Kırtıl ile avukatları hazır bulundu.
     Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, sanıklardan Reyis Kayaya savunma yapması için söz verdi. Sanık Kaya, kayıp hayvanlarını bulmak için gittiği arazide terör örgütü mensuplarıyla buluştuğu yönünde iddiaların iddianamede yer aldığını, telefon konuşmalarından çıkarılan bu yorumların yanlış olduğunu savundu.
     Hakkındaki iddiaların gündeme geldiği günlerde Diyarbakırda asker olan iki yeğeninin terörle mücadele kapsamında kırsalda operasyonlara çıktığına dikkati çeken sanık Kaya, "Benim yeğenlerim dağlarda örgüte yönelik operasyonlarda görev yaparken, ben nasıl terör örgütü mensuplarıyla buluşur, onlara yardım ederim" dedi.
     Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Kahya, sanık Kayaya, sanıklardan biriyle yaptığı telefon görüşmesinde, "Benim size verdiğim görevi yapmadınız, vallahi, hesabını ben vermem, siz verirsiniz. Bu mahkeme de devletin mahkemesine benzemez" dediğini hatırlattı.
     Kahyanın, "Türkiye Cumhuriyeti devleti mahkemelerinin dışında başka mahkemeleriniz mi var" sorusu üzerine Kaya, "Türkiye Cumhuriyeti devletinin mahkemelerinin dışında mahkeme olduğunu bilmiyorum. Başka bir mahkeme de tanımam, bu görüşme bana ait değil" ifadesini kullandı.
     Tutuklu sanık Eren Karakaya da savunmasında, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirtti. İddianamede kendisiyle ilgili bölümde, öldürülen bir örgüt mensubunun cenazesini dağdan indirdiği ve sloganlar eşliğinde cenazenin toprağa verilmesi talimatı verdiği yönünde iddiaların doğru olmadığını savunan Karakaya, tahliyesini talep etti.
     Sanıklardan Yılmaz Üstek ise savunmasında, Karayazı ilçesinde oto ve halı yıkama işleriyle uğraştığını, terör örgütüyle bir ilgisinin bulunmadığını, iddia edildiği gibi emniyete ait iki aracın geçişi sırasında bombalama eyleminde kullanılan piknik tüpünün kendisi tarafından örgüt mensuplarına verilmediğini, bu iddiaların doğru olmadığını söyledi.
     Sanık Üstek, 5 çocuğu olduğunu, 5 aydır tutuklu bulunduğunu belirterek, daha fazla mağdur olmaması için tahliyesini talep etti.
     Mahkeme heyeti, firari sanık Çetin Tutkunun yurt dışına kaçmış olabileceği ve sanıklardan bazılarının da çalışmak için Irakın kuzeyine gitme istekleri olduğuna ilişkin beyanlarını da göz önünde bulundurarak, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.
    
     Muhabir: Hasan Özkal
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Erzurumdaki terör örgütü PKK/KCK davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER