Erzurumdaki trafik kazası

Erzurumdaki trafik kazası -Atatürk Üniversitesi tarafından, trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 5 kişi anısına ağaç dikildi


ERZURUM (A.A) - Erzurumda trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 5 kişi anısına, bir ladin ağacı dikildi.
     Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından organize edilen etkinlik kapsamında, Refik Saydam Caddesi Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinin önünde Muhammet Sait Yeşilyurtun (17) kullandığı 16 FA 278 plakalı otomobil ile Mehmet Şerif Soylu yönetimindeki 25 DV 020 plakalı kamyonun çarpışması sonucu yaşamlarını yitiren Muhammet Sait Yeşilyurt, Fatih Dodoloğlu (15), Burak Onganer (16), Erdem Kara (16) ve Furkan Güngörmüş (16) anısına, aile yakınlarının katıldığı törenle Botanik Park içerisinde bir ladin ağacı toprakla buluşturuldu.
     Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bir hafta önce trafik kazasında 5 gencin hayatını kaybettiğini, ölümün hiçlik, yokluk olmadığını, bir mekan değişikliği olduğunu ifade etti.
     Doğumla ölüm arasında bir fark olmadığını savunan Koçak, şunları kaydetti:
     Bugün burada aynı kazada kaybettiğimiz 5 gencimizi bir arada yad etmek için onlar adına bir ağaç dikiyoruz. Biz biliyoruz ki tohumu toprak altına attığımızda, önce çürüyüp açılması, daha sonra sümbül, meyve veya başak vermesi gerektiğini hepimiz biliyoruz. Toprak altına koyduğumuz gençlerimizin de cennette böyle birlikte olacaklarını, çünkü şehit oldular onlar. Cennete gidebilmek için mutlaka toprak altına girmek gerektiğini biliyoruz. Burada, bu ağaçla biz toprak altına düşmüş tohumun bir nevi bu hale geldiğini ve daha da büyüyerek devam edeceğini göstermek adına ağaç diktik.
     Dikilen ağaca, kazada hayatını kaybeden gençlerin isimlerinin verileceğini vurgulayan Koçak, ailelerin Botanik Park içerisine dikilen ağacın yanına gelerek, çocuklarını yad edebileceğini söyledi.
     Trafik kazasında oğlu Furkan Güngörmüşü kaybeden anne Zeynep Güngörmüş de Bu ağacı yavrumuz için sulayıp büyüteceğiz dedi.
     Konuşmaların ardından, Rektör Koçak ile kazada hayatını kaybeden 5 gencin yakınları, 8 yaşındaki ladin ağacını dikerek, suladı.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Erzurumdaki trafik kazası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER