Eşi sayesinde Müslüman olan Özbek kadın,

Eşi sayesinde Müslüman olan Özbek kadın, Kuran-ı Kerim okuyor -Türkiyeye geldikten sonra Müslüman olan kadın, Kuran-ı Kerim okumayı öğrendi


BİLECİK (A.A) - Türkiyeye geldikten sonra Müslüman olan Özbekistan vatandaşı Nurgül Güncü (38), Kuran-ı Kerim okumayı öğrendi.
     Güncü, Bozüyük İlçe Müftülüğü tarafından açılan kermeste yaptığı konuşmada, 7 yıl önce Türkmenistandan Ankaraya geldiğini ve Türkiyeye gelmeden önce Hristiyan olduğunu söyledi.
     Eşiyle tanıştıktan sonra Müslüman olduğunu ifade eden Güncü, şöyle konuştu:
     "Türkiyeye gelmeden önce Hristiyandım. Kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldum. Eşim, bana resimli namaz kitabı aldı. Ona bakarak abdest alıp namaz kılmaya çalışıyordum. Sadece namaz kılmaya yetecek kadar dua öğrenmiştim. Bozüyüke yerleşince Kuran-ı Kerim öğrenmek istedim. Arkadaşım kendi gittiği Kuran kursuna beni de götürdü. Hiç zorluk çekmeden kısa sürede Kuran-ı Kerim okumaya başladım. Kuran-ı Kerim okudukça rahatlayıp huzur buluyorum. Daha önce hiç böyle bir huzuru tatmamıştım. Gerçek huzurun İslam dininde olduğunu öğrendim. Örtünmenin Allahın bir emri olduğunu öğrenince, emri yerine getirmek için başörtüsü kullanmaya başladım."
     Kermesin açılışına Kaymakam Oktay Kaya, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Alper Koç, Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, İlçe Emniyet Müdürü Ümit Okumuş, Açık Cezaevi Müdürü Kerim Çiftlikçi, Müftü Burhan Çakır, siyasi parti ilçe başkanları, din görevlileri ve vatandaşların katıldı.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eşi sayesinde Müslüman olan Özbek kadın, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER