Eski Bozüyük Belediye Başkanı Berberoğlunun tutuklanması

Eski Bozüyük Belediye Başkanı Berberoğlunun tutuklanması -Berberoğlunun avukatı Özel: Asliye Ceza Mahkemesine, Sulh Ceza Mahkemesinin vermiş olduğu kararın ortadan kaldırılması ve Berberoğlunun tahliyesi için dilekçe verdim


BİLECİK (A.A) - İçişleri Bakanlığınca 2012 yılının aralık ayında görevinden alınan ve 21 Şubatta tutuklanan eski Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlunun avukatı Şenol Özel, Asliye Ceza Mahkemesine, Sulh Ceza Mahkemesinin vermiş olduğu kararın ortadan kaldırılması ve Berberoğlunun tahliyesi için dilekçe verdim dedi.
     Özel, Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevi girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Bozüyük Cumhuriyet Savcısı İsmail Turgut, 2006 yılında hazırlanan Bozüyükspor ile ilgili bir belge hakkında ifadesine başvurmak üzere Berberoğlunu Bozüyük Adliyesine çağırdığını ve nöbetçi mahkeme tarafından zimmet iddiasıyla tutuklanmasına karar verildiğini hatırlattı.
     Müvekkiline mahkemede 10 konu sorulduğunu ve 7sinin asfaltlamayla ilgili, diğer 3ünün de zimmetle bağlantısız konular olduğunu ifade eden Özel, şöyle konuştu:
     Dosya incelendiğinde olaylarda müvekkilinin direkt dahil olmadığı, belediyedeki alt birimler olan Fen İşleri Müdürlüğü ile asfaltlama işlemlerini yapan birimler tarafından bu görevlerin yerine getirmesi gerektiğini itiraz dilekçemizde belirttik. Zimmet suçunun unsurlarından yetkilendirme dediğimiz suçun oluşmadığı ortaya çıktı. Olsa olsa TCK 251/1 maddesinde ön görülen ihmal suçu olabilir. Onun da cezası 3 aydan başlayan çok ufak bir cezadır. Müvekkilim Berberoğlunun şu anda tutuklanması, hiçbir hukuki dayanağı olmayan, tamamen yörenin özelliklerinden kaynaklanan bazı siyasi çekişmelerin sonucunda ortaya çıkan, kamuoyunun yanlış yönlendirilmesi, bazı siyasilerin bu yanlış yönlendirmelerden etkilenerek kamuoyu oluşturmaları ve nihayetinde firmaların yanlış bir paniğe kapılarak dosya kapsamına farklı beyanatlarda bulunmalarından kaynaklanmıştır. Nöbetçi Asli Ceza Mahkemesine sunulmak üzere 9 sayfalık bir dilekçe arz ettik. İnşallah müvekkilimin bir an önce ilçe halkına kavuşmasını ve hizmetlerine devam etmesini sağlayacağız. Bugün, Asliye Ceza Mahkemesine, Sulh Ceza Mahkemesinin vermiş olduğu kararın ortadan kaldırılması ve Berberoğlunun tahliyesi için dilekçe verdim.
    
     Muhabir: Mesut Tankulu - Muhsin Arslan / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eski Bozüyük Belediye Başkanı Berberoğlunun tutuklanması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER