Eski buzhane kültür merkezi olacak

Eski buzhane kültür merkezi olacak


SİNOP (A.A) - Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, soğuk hava deposu olarak kullanılan buzhanenin kültür merkezi olması için çalıştıklarını söyledi.
     Ergül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu soğuk hava deposunun çok amaçlı salon yapılması için özel bir şirketle protokol imzalama aşamasına geldiklerini, binanın restorasyonunu tamamlayarak yaz sezonuna doğru Sinopluların hizmetine açmayı hedeflediklerini belirtti.
     Yaklaşık 100 yıllık olan ve yıllar önce Et Balık Kurumuna hizmet verdikten sonra Sinop Soğuk Hava Deposu olarak kullanılan buzhaneyi özelleştirme kapsamında İller Bankasından 1 milyon liralık çektiğimiz kredi ile satın alarak bin metrekarelik kapalı alanı olan bu yapıyı Sinopa yeniden kazandırdık diyen Ergül, şöyşle devam etti:
     Sinop buzhanesinin restorasyonu ve kullanılmasına ilişkin esas ve usulleri belirleyen bir protokolü özel bir şirketle karşılıklı olarak imzalama aşamasındayız. En az 300 kişiyi kapsayacak olan çok amaçlı salon için 120 bin lira proje, restorasyon için de 630 bin lira gerekiyor. Bunun için özel bir şirketle bir protokol imzalamak üzereyiz. Ardından hemen binanın iç ve dış kısımları şirket tarafından restore ettirilerek, yaz sezonuna doğru çok amaçlı salonu Sinopluların hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Burayı kültür merkezi, nikah salonu gibi çok amaçlı sosyal tesis ve hizmet binası olarak kullanacağız. Ayrıca buzhanenin yaşatılması için nostaljik anlamda küçük bir müze oluşturacağız.
    
     Muhabir: Kenan Türkseven
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Eski buzhane kültür merkezi olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER