Eskişehire Hocalı Soykırım Anıtı

Eskişehire Hocalı Soykırım Anıtı -AÜ İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Karluk: -Hocalı Anıtının Sıhhiye Meydanına dikilmesi, Eskişehirin Türk Dünyası Kültür Başkenti olmasına katkı sağlayacaktır


ESKİŞEHİR (A.A) - Anadolu Üniversitesi (AÜ) İktisat Fakültesi Dekanı ve Avrupa Birliği (AB) uzmanı Prof. Dr. Rıdvan Karlukun, Eskişehirde Hocalı Soykırım Anıtı yapılması konusundaki çalışmalarına Azerbaycanın başkenti Baküde yaşayan öğrencisi tarafından destek verildi.
     Prof. Dr. Karluk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Baküdeki Hocalı Soykırım Anıtının bir benzerinin Eskişehire yapılması için çalışmalarda bulunduğunu belirterek, Eskişehirde böyle bir anıtın bulunmasının önemli olduğu kaydetti.
     Anıtın, Eskişehire katkı sağlayacağını ifade eden Prof. Dr. Karluk, şöyle konuştu:
     Hocalı Anıtının Sıhhiye Meydanına dikilmesi, Eskişehirin Türk Dünyası Kültür Başkenti olmasına katkı sağlayacaktır. Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir de bu konuda desteklerini esirgemeyeceğini bildirmişti. Hocalı Soykırım Anıtının bir benzerinin Eskişehire 2013 yılında kazandırılması için Baküde yaşayan ve bir Azeri Şirketinde üst seviyede yönetici olan öğrencim Reşat Ahmedov, heykel yapım ve ulaşım giderlerinin tamamını karşılayabileceklerini ifade etti. Sayın Valimize durumu bildirdim. Sıhhiye Meydanının 100 metre ilerisinde de Kırım Türklerinin 18 Mayıs Kırım Sürgün Anıtı vardır. Tarihte soykırıma ve sürgüne uğramış 2 Türk kaviminin anıtlarının aynı mekanlarda bulunması çok anlamlı olacaktır. Türk Dünyası Kültür Başkentine hem Kırım Sürgün Anıtı ve hem de Hocalı Soykırım Anıtı çok yakışır. Böylece gelecek nesillere 2013 yılından kalıcı bir eser bırakılmış olur.
    
     Muhabir: Hicret Özkan / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehire Hocalı Soykırım Anıtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER