EXPO Floriade 2012 Botanik Sergisi sona

EXPO Floriade 2012 Botanik Sergisi sona erdi -Hollandanın Venlo kentinde düzenlenen EXPO Floriade 2012 Botanik Sergisinin kapanış töreninde 2016 yılında Antalyada gerçekleştirilecek Dünyanın Botanik EXPOsunun bayrağı Türkiyeye tes


ANTALYA (A.A) - Hatice Özdemir - Hollandanın Venlo kentinde düzenlenen EXPO Floriade 2012 Botanik sergisinin kapanış töreninde, 2016 yılında Antalyada gerçekleştirilecek Dünyanın Botanik EXPOsunun bayrağı Türkiyeye teslim edildi.
     Nisan ayında başlayan EXPO Floriade 2012 Botanik Sergisinin sona ermesi nedeniyle tören düzenlendi. Törende, Floriade 2012nin ana temasını oluşturan Hastalıklara bitkisel ürünlerle sürdürülebilirlik kazandırma, İnsan sağlığına fayda sağlama, Yeni üretim teknikleri, Dünya ile birlikte üretme ve tüketme kültürü ile Dünya şov sahnesi kategorilerinde dereceye giren ülkelere plaket verildi.
     Dünya şov sahnesi kategorisinde birinci olan Türkiye, ayrıca Uluslararası Bahçe Ürünleri Üreticileri Birliği (AIPH) kapsamında da 44 ülke arasında yapılan değerlendirmede peyzaj kategorisinde üçüncü sırada yer aldı.
     Törende, 2016 yılında Antalyada düzenlenecek Çocuk ve Çiçek temalı Dünyanın Botanik EXPOsunun bayrağı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erdal Celal Sumaytaoğlu, Türkiyenin Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral ile AIPH Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye temsilcisi Osman Bağdatlıoğluna teslim edildi.
    
     -EXPO Antalya 2016 ile ilgili proje yarışması düzenleyeceğiz-
    
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erdal Celal Sumaytaoğlu, tören sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, EXPO 2016nın Antalyada yapılacak olmasından dolayı büyük heyecan duyduklarını söyledi. Bu heyecanı bütün Türkiyeye de yaşatmak istediklerini anlatan Sumaytaoğlu, EXPO Antalya 2016 ile ilgili hazırlıkların hızlı bir şekilde sürdüğünü bildirdi.
     Kanun tasarısının TBMM Genel Kurulunda ilk görüşülecek kanunlar arasında yer aldığını ifade eden Sumaytaoğlu, bir ayı içinde kanunun yasalaşmasını beklediklerini söyledi. Kanun yasalaştıktan sonra işlemlerin daha da hızlanacağını vurgulayan Sumaytaoğlu, Kanun yasalaşmasa bile bakanlık olarak Antalya ekibi ile işbirliği halinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kanun çıkar çıkmaz tüm prosedürler tamamlanmış olacak. En kısa sürede de EXPO Antalya 2016 ile ilgili proje yarışması düzenleyeceğiz ve eylem planımızı ortaya çıkaracağız diye konuştu.
     EXPO Antalya 2016nın Antalyaya ve Türkiyeye hayırlı olmasını temenni eden Sumaytaoğlu, törende alınan birincilik ve üçüncülük ödülünden dolayı memnun olduklarını kaydetti.
     Türkiyenin Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral da 2 milyonun üzerinde ziyaretçinin geldiği EXPO Floriade 2012de Türkiyenin damga vuran ülkeler arasında olduğunu söyledi. EXPOda Türkiyeye ilginin memnuniyet verici olduğuna işaret eden Oral, Antalyada yapılacak EXPO için de başarı diledi.
     Hollandanın başarılı bir organizasyon ortaya koyduğunu dile getiren Oral, Antalya için çıtanın biraz daha yükseldiğini belirtti.
     AIPH Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye temsilcisi ve Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu da 6 ay süren organizasyonda başarılı bir süreç geçirdiklerini söyledi.
     Organizasyonun temasına uygun bir düzenleme yaptıkları için hem birincilik hem de üçüncülük ödülü aldıklarını hatırlatan Bağdatlıoğlu, Antalyada yapılacak EXPO 2016 için Türkiyeyi zirveye çıkaracak projeleri hazırlayıp, dünya ile entegre olacağız diye konuştu.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber EXPO Floriade 2012 Botanik Sergisi sona Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER