Faslı iş adamlarından Tekirdağa ziyaret

Faslı iş adamlarından Tekirdağa ziyaret


TEKİRDAĞ (A.A) - Fasta tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren 15 Faslı iş adamı, Tekirdağda iş görüşmelerinde bulundu.
     Tekirdağ Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (TASİAD) ile Fas Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TUFİAD) tarafından organize edilen iş gezisinde Faslı heyet, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesinin ekim alanları ve modern hayvan ahırlarını gezerek incelemelerde bulundu.
     Fas İşadamları Heyeti Başkanı Rachid Berriga, yaptığı açıklamada, temaslarında ekili alanlarda incelemelerde bulunduklarını ve üniversitenin tarım ve hayvancılıkta kullandığı teknoloji ve makineleri incelediklerini belirterek, Bu tesisleri örnek alarak ülkemizde tarım ve hayvancılık yapacağız dedi.
     Tekirdağda tarım makineleri üreten bir firmadan tarım makinesi aldıklarını ifade eden Berriga, Makine üreticilerinden konteyner bazında makineler satın aldık. Fasta kurmuş olduğumuz bir tarım ve hayvancılık birliğimiz var. 300 iş adamı üyemiz var. Makineleri onların da çok beğeneceğini ve sipariş vereceğini tahmin ediyorum diye konuştu.
     TASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Özadalı da TUSKON tarafından atılan ticaret köprülerine yeni bir halka eklemek için Faslı iş adamlarını Tekirdağa davet ettiklerini belirterek, Fastan gelen iş adamlarımıza tarım ve hayvancılık alanında Tekirdağda kullanılan teknolojileri, makineleri gösterdik. Çok memnun kaldılar. Makineler satın aldılar. Devamının geleceğini düşünüyoruz şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Ergin Akgün/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Faslı iş adamlarından Tekirdağa ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER