Fatih Belediye Başkanı Demir, Londrada

Fatih Belediye Başkanı Demir, Londrada -Demir, Oxford ve Cambridge üniversitelerinde Fatih Belediyesinin projelerini anlattı


İSTANBUL (A.A) - Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Londrada Fatih Belediyesinin projelerini anlattı.
     Fatih Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Network of Students ve Business Networkun davetlisi olarak İngilterede bulunan Demir, başkent Londradaki Oxford ve Cambridge üniversitelerinde öğrencilere ve akademisyenlere başta FatihAR olmak üzere belediyenin projeleri hakkında bilgi verdi.
     Başkan Demir, FatihAR projesiyle insanların tarihi mekanları gezerken mobil cihazları sayesinde bilgi alabileceklerini aktararak, Kent Bilgi Sistemi hakkında da bilgi paylaştı.
     Kings Collegede Türk öğrencilerle buluşan Demir, burada da bilgi ve iletişim teknolojilerinin yerel yönetimlerde kullanılmasının önemli olduğunu ifade etti.
     Demir, Baron Qurban Hüseyin ve eşi Barones Meral Ecenin davetlisi olarak Lordlar Kamarası ve Avam Kamarasını ziyaret etti. İngiliz Parlamentosunu da gezen Demir, Lordlar Kamarasındaki meclise katılarak müzakereleri izledi.
     Mustafa Demir, yaptığı açıklamada, belediyecilikte dünyanın üst sıralarında olan Londrada bulunmaktan ve bir Türk belediyesi olarak projelerini paylaşmaktan mutluluk ve onur duyduğunu kaydetti.
     Kendisi ve konferansa katılanlar açısından başarılı ve verimli bir çalışma olduğunu aktaran Demir, Kent Bilgi Sistemini online olarak aktardıklarını söyledi.
     Lordlar Kamarası ve Avam Kamarası ziyaretinde vergiyle ilgili düzenlemelere tanıklık ettiğini bildiren Demir, şöyle devam etti:
     Ayrıca Pakistan Büyükelçisi Mohammed Nafees Zakaria ile de bir araya gelerek sohbet etme imkanı buldum. Sahasında uzman bir avukat olan Hammad Baigin davetlisi olarak içinde Mahatma Gandhi ve Muhammad Ali Jinnahın da okuduğu okulun bulunduğu Lincolns Inne gittik ve orada yüksek mahkemeyi ziyaret ettik. Genel olarak çalışmalarını gözlemledik. İngilterede hukuk sisteminin nasıl işlediğini yerinde gördük. Benim açımdan çok verimli bir çalışma oldu.
    
     Muhabir: İstanbul
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Fatih Belediye Başkanı Demir, Londrada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER