Fatih Projesi

Fatih Projesi -Karsta proje kapsamında 312 tablet bilgisayar dağıtıldı


KARS (A.A) - Karsta Fatih Projesi kapsamında, 312 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtıldı.
     Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar ve Spor Lisesine düzenlenen programa, Kars Valisi Eyüp Tepe, Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
     Kars Valisi Eyüp Tepe, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Fatih Projesinin öğrenciler için çok önemli olduğunu belirtti.
     Karsta pilot seçilen 3 okulda tablet bilgisayar dağıtımı yapıldığını ifade eden Tepe, Karsta toplam 312 öğrenciye tablet dağıtılacak. Tablet bilgisayarı ilk olarak Hüsnü Özyeğin Lisesi, Kars Fen Lisesi ve Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar ve Spor Lisesinde dağıtımına başlandı. Bugün tüm tablet bilgisayarlar dağıtılacak dedi.
     Tepe, bir gazetecinin, Tabletle anne baba oynarsa nasıl olacak sorusunu, Bırak oynasınlar. Eğer oynayabiliyorsa annesi de oynayabilir. Bence hiç bir mahsuru yok. Benim bildiğim bunlar tanımlı, her yere girilip çıkılamıyor. Keşke anne babaların bulunduğu jenerasyonlar çocuklarla aynı dili konuşabilse. Çocuklarla aynı zevkleri paylaşabilse şeklinde cevapladı.
     Vali Tepe, daha sonra öğrencilere tablet bilgisayarlarını dağıtarak, bir öğrencinin yaptığı kara kalem resim çalışmasını inceledi.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş / Sagip Sezginer
     Yayıncı: Zekeriya Kaya

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER