Toprağın suya doyması nedeniyle taşkın ve

Toprağın suya doyması nedeniyle taşkın ve sel uyarısı -Meteoroloji, Ege kıyılarında beklenen yağışın, toprağın suya doyması nedeniyle taşkın ve sele yol açabileceğini belirterek, vatandaş ve ilgilileri uyardı


BALIKESİR (A.A) - Meteoroloji, Ege kıyılarında beklenen yağışın, toprağın suya doyması nedeniyle taşkın ve sele yol açabileceğini belirterek, vatandaş ve ilgilileri uyardı.
     Balıkesir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü, Ege kıyılarının Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisi altına girdiğini bildirdi.
     Cuma günü mevcut yağışlı havaya ilave olarak bölgenin, Balkanlardan gelen soğuk havanın etkisine girmesi bekleniyor. Mevsim normalleri civarında ve 2-3 derece üzerinde seyreden hava sıcaklığı, bölgede 5-6 derecelerde tahmin ediliyor.
     Bölge genelinde tahmin edilen yağışların Çanakkale, Balıkesir ve Manisanın doğusunda yağmur, İzmir, Aydın ve Manisanın güneybatısında sağanak şekilde görülmesi bekleniyor.
     Son günlerde bölge genelinde kaydedilen yağışlar sonucu toprağın doymuş olması sebebiyle taşkın ve sel riski bulunuyor. Meydana gelebilecek, ulaşımda aksama, sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli olmaları isteniyor.
    
     Muhabir: Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Toprağın suya doyması nedeniyle taşkın ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER