Fauna tanıtım alanı ilk misafirleriyle buluştu

Fauna tanıtım alanı ilk misafirleriyle buluştu -Çorumda tabiat parkı içerisinde oluşturulan Türkiyenin ilk fauna tanıtım alanında 4 karaca doğal ortama salındı -Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Temel: Vatandaşlarımız, burada o


ÇORUM (A.A) - Çorumda tabiat parkı içerisine inşa edilen Türkiyenin ilk fauna tanıtım alanına 4 karaca bırakıldı.
     Orman ve Su İşleri Müdürlüğü tarafından Ordu, Samsun ve Çorumun Osmancık ilçesinden temin edilen 4 karaca, özel kafesler içerisinde, Çorum-Samsun karayolu üzerinde bulunan Sıklık Tabiat Parkına getirildi.
     Yaşları iki ile dört arasında değişen karacalar, tabiat parkı içinde oluşturulan Türkiyenin ilk fauna tanıtım alanında doğal ortama salındı.
     Karacaların doğaya bırakılmasına eşlik eden Vali Yardımcısı Osman Ebiloğlu, yaptığı açıklamada, 600 dönümlük bir alan üzerine kurulan Sıklık Tabiat Parkına bugüne kadar 2 milyon liralık yatırım yapıldığını söyledi.
     Park içinde birçok bölümün yer aldığını ifade eden Ebiloğlu, Gerçekten çok güzel bir parkımız oldu. Parkımızın içerisinde yer alan fauna tanıtım alanı da en çok ilgi çekecek yerlerden biri. Bugün ilk etapta 4 karacayı bu alana bıraktık. Vatandaşlarımız zaman zaman buraya gelerek, yabani hayvanları görebilecekler dedi.
    
     -Türkiyenin ilk fauna tanıtım alanı-
    
     Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mahmut Temel de tabiat parkındaki çalışmaların geçen yıl başlandığını, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfü Akçanın destekleriyle çalışmaların önemli bölümünün tamamlandığını söyledi.
     Türkiyenin ilk fauna tanıtım alanının da tabiat parkı içerisinde oluşturulduğunu vurgulayan Temel, şöyle konuştu:
     Türkiyenin birçok kentinde hayvanat bahçesi var ve buralarda yabani hayvanları görmek mümkün. Ancak vatandaşlarımız, burada oluşturulan fauna tanıtım alanında yabani hayvanları doğal yaşam ortamlarında görebilecek. 48 dönümlük bir alan. 1 metresi duvar, 2 metresi tel örgü olmak üzere toplam 3 metre yüksekliğinde çevrilerek oluşturduğumuz bu alana kızıl geyik, karaca, ceylan, yaban koyunu, kınalı keklik, sülün ve yırtıcı olmayan diğer hayvan türlerinden de getireceğiz. Duvarın dışında bulunan yürüyüş yolunda gezinen vatandaşlar bir taraftan da alanda oluşturulan gözlem kulelerinden bu hayvanları izleyebilecek.
     Tanıtım alanı içerisine yaban hayvanlarının beslenebilmesi için çeşitli bitki türleri ektiklerini, ayrıca su kaynakları oluşturduklarını ifade eden Temel, Buradaki hayvanlar bizlere muhtaç kalmadan her zaman beslenebilecek. Ayrıca yaralı olan yabani hayvanlar da burada tedavi edilerek fauna tanıtım alanında doğaya alıştırılacak diye konuştu.
     Tabiat parkı içerisinde 200e yakın bitki türünün yer aldığı botanik bahçe, mesire ve piknik alanları, seyir terasları ve spor aletlerinin de yer aldığını belirten Temel, parkın, Çorumda büyük bir ihtiyacı karşılayacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Gazi Nogay - İsmail Çimen
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Fauna tanıtım alanı ilk misafirleriyle buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER