FIFA U

FIFA U-20 Dünya Kupası Grassroots Şenliği -Dizede düzenlenen şenliğe 24 okuldan 240 sporcu katılıyor


RİZE (A.A) - TFF-Ülker işbirliğiyle düzenlenen "FIFA U-20 Dünya Kupası Grassroots Şenliği" Rizede gerçekleştiriliyor.
     Çocukları futbolla buluşturmayı amaçlayan şenlik, Rize Atatürk Stadında yapıldı. Etkinliğe, Rize Valisi Nurullah Çakır, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Halil Pehlivan ile çok sayıda kişi katıldı.
     Katılımcılar, FIFA U20 Dünya Kupası maskotu Kanki ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Vali Çakır ve beraberindekiler bir süre çocuklarla top oynadı.
     Çakır, burada yaptığı konuşmada, önemli etkinliğe ev sahipliği yapacaklarını belirterek, "Çocuklarımız FIFA U-20 öncesi farklı bir etkinlik gerçekleştiriyor. Amatör spor kulüplerimiz de bu işe sahip çıktı. FIFA U-20 Dünya Kupası Grassroots etkinliklerini, kenti şampiyonaya hazırlama adına çok önemsiyoruz" dedi.
     Grassroots koordinatörlerince milli eğitim müdürlükleri ile temasa geçilerek belirlenen 24 okuldan 12 yaş grubundaki 240 sporcudan oluşan takımlar, özel hazırlanan sahalarda yapacakları maçlarda yeteneklerini gösterecek.
     Etkinlikler süresince en yüksek fair-play puanını alan takım, FIFA U-20 Dünya Kupasının 21 Haziranda Kayseride yapılacak açılışına katılacak.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı / Asena Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER