Kent Ekonomisi Forumu sonuç bildirgesi açıklandı

Kent Ekonomisi Forumu sonuç bildirgesi açıklandı -Forum sonucunda belirlenen 5 vizyon projenin, hızlı tren, turizmin 12 aya yayılması, kent planının yapılması, Kaleiçinin "Kapalı Çarşı" modeli bir merkez haline getirilmesi ve üniversite,


ANTALYA (A.A) - AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından 81 ilde düzenlenen ve Antalyada da gerçekleştirilen Kent Ekonomileri Forumunun sonuç bildirgesi açıklandı.
     AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, Kent Ekonomisi Forumunun sonuçlarını paylaştı. Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan forum kapsamında Türkiyenin her şehrinde düzenlenen forumlarda projelerin ele alındığını kaydeden Köse, çıkacak sonuçların Başbakan Recep Tayyip Erdoğana iletileceğini bildirdi.
     Köse, 27 Nisanda Rixos Downtown Otelde gerçekleştirilen foruma, farklı kesimlerden 85 kişinin katıldığını, forumda Antalya ekonomisinin tartışıldığını, kente katkı sağlayacak projelerin belirlendiğini anlattı. Forumda 8 masa halinde gruplara ayrılan katılımcılara 6 soru sorulduğunu ve bu soruların cevaplarından 17 proje belirlendiğini belirten Köse, daha sonra yapılan oylamada en fazla oy alan 5 projenin Başbakan Erdoğana sunulmasının kararlaştırıldığını ifade etti.
     Köse, projeleri şöyle açıkladı:
     "Hızlı tren ile Anadolu turizmi arasında bütünleşme sağlanması. Hızlı trenin şehrin hem doğu hem batı kısmından geçecek şekilde geliştirilmesi, şehiriçi metro ve Antalyanın doğu-batı ilçelerine uzanması. Buna paralel hızlı trenin gelebilmesi için kentin renove edilmesi. Turizmi çeşitlendirmeye yönelik çalışmalar yapılması. Sağlık, spor, eğitim, alternatif turizm dalları ile turizmin 12 aya yayılması. Merkezi hükümetin 2023 hedefleri doğrultusunda Antalyanın planlama projesinin hazırlanması, Antalya Kent Planının hazırlanması, alt bölge ve çevre düzeni planlarının hazırlanması. Üniversite, teknokent ve organize sanayi bölgesinin beraber çalışacakları ortak bir uygulama merkezinin kurulması, Ar-Ge ve patent konularında işbirliği merkezi kurulması. Kaleiçinin canlandırılarak, Kapalı Çarşı modeli turist çekim merkezinin kurulması. Kaleiçinin çok başlılıktan kurtarılması ve özerk bir yapıda yönetiminin sağlanması."
     Antalyanın elini daha da güçlendirmesi gerektiğini kaydeden Köse, "Lobi meselesi Antalyanın ciddi bir eksiği" dedi.
    
     -Seçilemeyen projeler de dikkati çekiyor-
    
     Öte yandan, AK Parti tarafından basın mensuplarına dağıtılan sonuç bildirgesinde, forumda önerilen ancak yeterli oyu alamadığı için ilk 5 proje arasına giremeyen öneriler de yer aldı. Sonuç bildirgesinde yer alan bu projelerden bazıları şöyle:
     "Kentin turizminin 12 aya yayılmasını, herşey dahil sistemini aşarak kent merkezine turist çekmek için Anadolunun 7 bölgesinin kültür-yemek-folklorunu yansıtan Anadolu Parkı Projesi, Made in Antalya markası oluşturma projesi, Agro-Park ve Organik Tarım Köyü Projesi, Serbest Sağlık Bölgesi Kurulması Projesi, Yazlık Cumhurbaşkanlığı Köşkü Projesi, Binicilik ve At Merkezi Projesi, Antalyanın antik kentlerinin tanıtımını içeren Yaşayan Antik Kentler Projesi, Uluslararası Futbol Okulu Projesi, Organik Gıdalar Merkezi ve Organik Tohum Bankası Projesi, Gastronomi Meslek Lisesi ve Gastronomi ve Aşçılık Okulları Projesi, Sıfır Emisyon ve Sıfır Atık Kent Projesi, 2015 yılının Antalyada Sağlık Turizmi Yılı ilan edilmesi, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerinin kurulması projesi."
    
     Muhabir: Bekir Bektaş
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Kent Ekonomisi Forumu sonuç bildirgesi açıklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER