Fırıncılar yeni gıda mevzuatı hakkında bilgilendirildi

Fırıncılar yeni gıda mevzuatı hakkında bilgilendirildi


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Zonguldak Fırıncılar Odası başkanlığınca yeni gıda mevzuatı hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, yaptığı yazılı açıklamada, toplantıda, fırıncılara, veteriner hizmetleri, bitki sağlığı, gıda ve yem uygulamaları, işletmelerin kayıt ve onayı, gıda hijyeni ve ekmek tebliği konularında bilgi verildiğini belirtti.
     Ekmek ve çeşitleriyle ilgili konular hakkında da bilgi verildiğini analatan Çataklı, Halkımızın temel besin kaynağı olan ekmek konusunda bakanlık olarak çok duyarlıyız. Yeni gıda mevzuatının uygulanmaya başlamasının ardından denetimlerimiz daha da artacak ve numuneler alarak fırıncılarımızın ürettikleri ekmeği analiz ettireceğiz. Uygun olmayan analiz sonuçlarına göre işletmelere idari para cezası uygulanacak. Özellikle kodekse aykırılığı cezaları çok ağır. Herhangi bir mağduriyetle karşılaşmamak için tebliğ hükümlerini çok iyi anlayıp uygulamak işletmelerin kendi lehine olacaktır ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Fırıncılar yeni gıda mevzuatı hakkında bilgilendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER