Futbol: Spor Toto Süper Lig

Futbol: Spor Toto Süper Lig -Mersin İdmanyurdu, geçen sezonu mumla arıyor -Geçen sezon yükseldiği ligin devre arasına 27 puanla 6. sırada giren Mersin temsilcisi, bu sezon devre arasında ancak 15 puan alabildi -Geçen sene Ga


MERSİN (A.A) - Geçen sezon yükseldiği Spor Toto Süper Ligde devre arasına 27 puanla 6. sırada giren Mersin İdmanyurdu, bu sene ise sezon başından beri gösterdiği kötü performansla toplayabildiği 15 puanla devreyi 17. sırada kapadı.
     AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Spor Toto Süper Ligin Çukurova temsilcisi Mersin İdmanyurdu, sezon başından beri bir türlü istediği performansı sahaya yansıtamıyor.
     Geçen yıl 29 yıl aradan sonra ilk kez top koşturmaya başladığı ligde şeytanlar adlı taraftar grubuyla hafızalarda yer edinen Mersin ekibi, bu sezon geçen yılki başarılarını mumla arıyor.
     Geçen sezon özellikle deplasmanda rakiplerinin korkulu rüyası haline gelen ve devre arasına topladığı 27 puanla 6. sırada giren kırmızı-lacivertliler, bu sezon neredeyse geçen yılki puanın yarısını toplayabildi.
    
     -Deplasmanda kayıp-
    
     Geçen sene özellikle deplasmanda gösterdiği performansla göz dolduran Mersin İdmanyurdu, geçen sene ilk devrede yaptığı 17 maçtan 8inde rakiplerine konuk oldu.
     Bu 8 maçın 4ünde galip gelen ve 3ünde berabere kalan Mersin İdmanyurdu, 1 maçta da üzülen taraf oldu. Deplasman maçlarında kendisinden bir maç fazlası olan Galatasarayı deplasmandaki en başarılı takımlar sıralamasından takip eden Mersin İdmanyurdunun bu seneki performansı ise, geçen sezonun tam tersi.
     Bu sene elde ettiği 3 galibiyeti de seyircisi önünde puan cetveline yazdıran Mersin İdmanyurdu, deplasman maçlarında henüz galip gelemedi. Geçen sene deplasman fatihi yakıştırması alan Mersin İdmanyurdu bu sene ise, deplasmandaki en başarılı takımlar listesinin son sırasında yer alabildi.
    
     -Takviye yapılacak-
    
     Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımın geçen senenin ilk devresinde oldukça başarılı performans göstermesine karşın, ikinci yarıda ise kazanılan puanların hoyratça kullanıldığını söyledi.
     Bu sene ise, sezonun ilk devresinde alınan kötü sonuçların, ikinci yarıda telafi edilmesini sağlamak istediklerini anlatan Kahramanlı, şunları kaydetti:
     Geçen senenin tam tersi olsun istiyoruz. Bu seneyi ligin ortalarında tamamlamak istiyoruz. Bunun için gerekli önlemlerimizi hocamızın vereceği rapor doğrultusunda almaya çalışacağız. Bu sene ikinci devrede, geçen senenin ilk yarısı gibi oyun sergilesek bile, bunu düzenli hale getirmeliyiz. Sürekli olarak bir devre iyi, bir devre kötü olursak, kendimize başarılı diyemeyiz. Bu yüzden istikrarlı şekilde takım olma bilincini oturtmalıyız.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Futbol: Spor Toto Süper Lig Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER