Gazi Mahallesinde yol çalışmaları

Gazi Mahallesinde yol çalışmaları -Kepez Belediye Başkanı Tütüncü: -4 bin metre yeni yol açarak, emsal artışı getirerek Gazide güzel konutların yapılmasına vesile olduk


ANTALYA (A.A) - Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 4 bin metre yeni yol açarak, emsal artışı getirerek Gazide güzel konutların yapılmasına vesile olduk dedi.
     Başkan Hakan Tütüncü, Gazi Mahalle Muhtarı Mehmet Orbayı ziyaretinde yaptığı konuşmada, daha önceki gelişinde talep edilen açık semt pazarı ve kurban kesim yerini mahalleye kazandırdıklarını söyledi. Başkan Tütüncü, TOKİ konutlarının yanındaki 4 dönümlük alana pazar ve kurban kesim yeri yaparak, Gazi Mahallesinin önemli bir ihtiyacını karşıladıklarını belirtti.
     Tütüncü, Sütçüler Caddesinde Metin Çiviler Lisesi yanında inşa ettikleri Osman Gazi Semt Konağının da hem geleneksel Türk evleri mimarisiyle hem de vereceği hizmetle bölgenin sosyal yaşamını canlandıracağını anlattı. Tesiste, 150 kişilik çok amaçlı salon, atölyeler, derslikler, seyir balkonu, kütüphane ve sohbet odasının bulunduğunu kaydeden Tütüncü, bölgede yaşayanların sosyal ve kültürel toplantılarını yapabilecekleri semt konağında, meslek-sanat kursu, kütüphane ve bilgisayar hizmeti vereceklerinin altını çizdi.
     Gecekondu yapılaşmasının olduğu mahallede, imara uygun binaların inşa edilmesi için kapalı olan imarlı yolları açtıklarını, plan tadilatıyla da emsal artışı yaptıklarını hatırlatan Tütüncü, Yol medeniyet demektir. Yol olmadığı zaman alt ve üst yapı yatırımlarını yapamıyorsunuz. Mülkiyet problemi çözülen arsalar değer kazanmıyor. 4 bin metre yeni yol açarak, emsal artışı getirerek Gazide güzel konutların yapılmasına vesile olduk diye konuştu.
     Başkan Tütüncü, mahalle sakinlerine kaliteli ve konforlu yol hizmeti sunmak amacıyla da 8 bin 840 metre sathi kaplama, 5 bin metre sıcak asfalt ve 11 bin metrekare parke kaldırım çalışmasını tamamladıklarını ifade etti. Olası su baskınlarının önüne geçmek amacıyla Gazi Mahallesinde bin 150 metre yağmur suyu kanal çalışmasını tamamladıklarının bilgisini veren Tütüncü, mahallede bir park tadilatı ile yeni bir park çalışması gerçekleştirdiklerini bildirdi.
     Tütüncü, mahalledeki TOKİ konutlarının hem çevre duvarını yaptıklarını hem de daire sahiplerinin tapularını alamaması sıkıntısını çözdüklerinin altını çizdi. Gazide hizmetlerin devam edeceğinin müjdesini veren Tütüncü, bu yıl ana caddelerdeki yollara sıcak asfalt dökeceklerini ve yeni bir park yapacaklarını sözlerine ekledi.
     Muhtar Mehmet Orbay da yapılan hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başkan Tütüncü ve ziyarette yer alan Başkan Yardımcısı Ömer Ali Acara teşekkür etti.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Gazi Mahallesinde yol çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER