Gaziantepte doktorun saldırı sonucu öldürülmesi

Gaziantepte doktorun saldırı sonucu öldürülmesi -Mersinde sivil toplum örgütleri, doktor Ersin Arslanın öldürülmesinin birinci yılı dolayısıyla yürüyüş düzenledi


MERSİN (A.A) - Mersinde sivil toplum örgütleri, doktor Ersin Arslanın öldürülmesinin birinci yılı dolayısıyla yürüyüş düzenledi.
     Mersin Tabip Odası öncülüğünde Mersin Devlet Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri, ellerindeki pankartlarla Hastane ve Atatürk caddelerini takiben sloganlar atarak yürüyüş yaptı.
     Yürüyüşe katılanlarla polisler arasında zaman zaman, trafik akışının engellenmemesi konusunda tartışmaların yaşandığı yürüyüş, Mersin Büyükşehir Belediyesinin önünde son buldu.
     Mersin Tabip Odası Başkanı Galip Kırıcı, burada grup adına yaptığı konuşmada, Dr. Ersin Arslanın öldürülmesinin ardından bir yıl geçtiğini ancak sağlık çalışanlarının her gün ülkenin dört bir yanında şiddet görmeye devam ettiğin belirtti.
     Sağlık çalışanlarının şiddeti, sadece hasta yakınlarından görmediğini vurgulayan Kırıcı, şöyle devam etti:
     "Bizi şiddetle karşı karşıya getiren bu sisteme karşı, bugün hizmet veremiyoruz. Bugün Türkiyede sağlık alanında yaşadığımız şiddeti, bu şiddetin nedenlerini, çözüm önerilerini tartışacağımızdan dolayı acil hastalar, kanser hastaları, diyaliz hastalarıyla yatan hastalar dışında sağlık hizmeti sunmuyoruz. Bu eylem ve etkinliklerimizdeki temel amacımız, sağlık sistemindeki yanlışlıklara Dur demek ve sağlık emekçilerinin sorunlarına dikkat çekmektir."
     "Sağlıkta Dönüşüm Programı" kimseye yararı olmadığını ve yol yakınken bu programdan vazgeçilmesi gerektiğini iddia eden Kırıcı, "Mücadelemiz, şiddeti doğuran ve besleyen bu sisteme karşıdır. Halkımıza daha iyi bir sağlık sistemi sunabilmek için halkımızı verdiğimiz bu mücadelede yanımızda olmaya, hükümeti, şiddeti doğuran, emekçileri ve halkı mağdur eden bu sistemi ortadan kaldırmaya, iş kolundaki sağlık meslek örgütleri olarak birlikte çözüm üretmeye davet ediyoruz" diye konuştu.
    
     Muhabir: Basir Gülüm / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Gaziantepte doktorun saldırı sonucu öldürülmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER