Gaziantepte öğretmene darp iddiası

Gaziantepte öğretmene darp iddiası


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte, Mehmet Uygun Lisesinde görev yapan bir öğretmenin öğrencisi tarafından darp edildiği iddia edildi.
     Türk Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, saldırının meydana geldiği iddia edilen okul önünde yaptığı basın açıklamasında, öğretmenlere yönelik saldırıların sürekli arttığını savundu.
     Öğrencisi tarafından saldırıya uğrayan öğretmen A.Ynin, hastaneden 10 günlük iş göremez raporu aldığını ifade eden Avan, şöyle konuştu:
     Yapıla saldırılar okulun güvenlik kameralarında kayıt altına alınmıştır. Öğretmen arkadaşımız A.Yye yapılan saldırıyla ilgili değişik söylentiler bulunmaktadır. Saldırıyı yapan kişinin okulda A.Yyi direk hedef almadığı, bu saldırıyı başka öğretmenlere de yapabileceği söylenmektedir. Bu durum göz önüne alındığında bütün öğretmenlerin tehdit altında olduğunu söyleyebiliriz. Bu konuyla ilgili mutlaka gerekli araştırmalar yapılmalı ve konunun üzerinde ciddiyetle gidilmelidir.
     Okullarda bulunan güvenlikçi ve güvenlik kameralarının saldırıyı yapanları önleyemediğini öne süren Avan, okulların ve öğretmenlerin güvenliğiyle ilgili gerekli çalışmaların daha etkin bir şekilde yapılması gerektiğini vurguladı.
     Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Ömer Faruk Koç da öğretmenlere yapılan saldırıları kınadığını aktardı.
     Bu arada, 1 Haziran tarihinde meydana geldiği öğrenilen darp iddiası ile ilgili olarak, öğretmen A.Ynin şikayeti üzerine, kaçan öğrenci U.Pnin yakalanmasına çalışılıdğı, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenildi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Gaziantepte öğretmene darp iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER