Gaziantepteki patlama

Gaziantepteki patlama -Memur-Sen Van İl Başkanlığı: Terörü meşru, teröristi masum göstermeye yönelik her hareket demokrasiyi de, hukuku da katletmek, teröre ortak olmak anlamını taşır


VAN (A.A) - Memur-Sen Van İl Başkanlığınca yapılan açıklamada, Terörü meşru, teröristi masum göstermeye yönelik her hareket demokrasiyi de, hukuku da katletmek, teröre ortak olmak anlamını taşır denildi.
     Memur-Sen Van İl Başkanlığı, 9 kişinin hayatını kaybettiği Gaziantepteki bombalı terör saldırısını kınayan bir açıklama yapıldı.
     Bu saldırıyla insanların Türk-Kürt, Alevi-Sünni diye birbirine kırdırılmaya çalışıldığı ifade edilen açıklamada, Bizler bu hain tuzağa düşmeyeceğiz ve kardeşliğimizi bozdurmayacağız. Terörü meşru, teröristi masum göstermeye yönelik her hareket demokrasiyi de, hukuku da katletmek, teröre ortak olmak anlamını taşır. Kurulan bütün tuzakları, hazırlanan bütün oyunları bozmak için güçlü olmalıyız. Provokasyonlara asla prim vermemeliyiz denildi.
     Terörün, Ramazan Bayramında böyle bir saldırı gerçekleştirilmiş olmasının insani duygulardan uzak bir anlayışa hizmet ettiğinin en açık göstergesi olduğu vurgulanan açıklamada, saldırıların amacının ülkenin birliğini ve bütünlüğünü bozmaya yönelik olduğunun altı çizildi.
     Hainler asla bu emellerine ulaşamayacaklardır denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Şimdi görev, barış ve kardeşliği savunmak, etnik ve mezhepsel ayrışmayı derinleştirmeye dönük her tür saldırı karşısında durmak, içerde ve dışarıda barış için mücadele etmektir. Vatandaşlarımızın sağduyusu ve provokasyona gelmemesi kadar, yetki ve sorumluluk sahibi kişi ve kurumların da üzerlerine düşeni hakkıyla yapmasıyla mümkündür. Siyaset kurumu terörden kendisine ekmek çıkarmak yerine, mücadelede işbirliği içinde olmalıdır. Güçlü ordu, güçlü Türkiye sözleri sloganın ötesine geçmeli, bu güç terör örgütü mensuplarının tepesine bir balyoz gibi inmelidir. Hem içimizde hem de dışarıda olan terör örgütünün beli kırılmalı, birlik ve beraberliğimize kast etmek isteyenlerin bu hevesi kursaklarında kalmalıdır.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Gaziantepteki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER