Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey, Estonyalı misafirlerine yemek yaptı


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şehit Üsteğmen Hakan Özcan Tesislerinde hizmet veren aşçılık okulunda Estonyadan gelen konuklarına yemek yaptı.
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Başkan Güzelbey, Estonyanın Tallin Üniversitesinden gelen heyete, Ali nazik, kabak oturtması, meyhane pilavı, köfte ve salatadan oluşan bir menü hazırladı.
     Şehrin unutulmaya yüz tutan yemek kültürünü yaşatmak amacıyla açtıkları aşçılık okulunda 6 yıldan beri hizmet verdiklerini hatırlatan Güzelbey, Üç aylık periyotlarla 25 öğrenciye hem Gaziantep yemekleri hem genel mutfak kültürü hem de hijyen konusunda bilgiler veriliyor. Burada sadece yemek değil aynı zamanda sofra adabı ve hijyen konusunda da eğitimler veriliyor. Okulumuza vatandaşlarımız tarafından büyük bir talep var dedi.
     Talin Üniversitesi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında öğrenci değişimi programı olduğunu anımsatan Güzelbey, işbirlikleri çerçevesinde gerek kültürel gerekse eğitim alanlarında paylaşımlarda bulunduklarını ifade etti.
    
     -TOY Projesinde eğitim alan öğrenciler piknikte bulundu
    
     Şahinbey Belediyesince yürütülen, Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen Tahta Oyuncak Yapımı projesine katılan kursiyerler için piknik düzenlendi.
     Şahinbey Belediyesinden yapılan açıklamada, yaklaşık 100 kişinin katıldığı çeşitli yarışma ve eğlencelerin de düzenlendiği motivasyon pikniğinde katılımcıların gönüllerince eğlendiği belirtildi.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER