Gaziler Günü

Gaziler Günü -Darende ilçesinde Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi


MALATYA (A.A) - Darende ilçesinde Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
     Hükümet Konağı önündeki törende, Kaymakam Mehmet Aktaş, Garnizon Komutanı Üsteğmen Ahmet Erten ve Belediye Başkan Vekili Yaşar Çalık, Atatürk Anıtına çelenk sundu.
     Törende günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi Edebiyat Öğretmeni Sadık Ertaş, dün olduğu gibi bugün de düşmanların gerek içten gerekse dıştan aziz vatanı parçalamak ve Türkiyenin bağımsızlığını yok etmek istediğini söyledi.
     Kıbrıs Gazisi Mustafa Mert ise tarihteki zaferlerin hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini belirterek, Zafer günlerine ve bu zaferlerin kahramanlarına layık oldukları değer, her zaman her yerde verilmelidir. Savaşlara ve bu savaşların gazilerine olan ilgisizlik, şanlı tarihimizle olan bağı koparır dedi.
     Törene, 1994 yılında Şırnakta şehit olan Hamit Koçhanın 72 yaşındaki annesi Sultan Koçhan ve kardeşi İsmail Koçhan ile 1995 yılında Şırnakta şehit düşen Ali Gökçenin babası Hasan Gökçenin yanı sıra Kıbrıs Gazileri Mustafa Mert ve Necati Canpolat da katıldı.
     Törenin ardından Kaymakam Aktaş, şehit aileleri ve gazilerle yemekte bir araya gelerek, sorunlarını dinledi. Aktaş, burada yaptığı konuşmada, Bingölde şehit olan asker ve polislerin ailelerine başsağlığı diledi. Aktaş, Ölüm istenmez ama en güzeli şehitliktir. Bugünlerde yoğun olarak yaşanan sorun ve sıkıntılar inşallah biter diye konuştu.
     Gazilerle, şehit ve gazi ailelerine seslenen Aktaş, Memleket sizlerle gurur duyuyor. Gaziler ve şehit aileleri başımızın tacıdır. Çünkü devlete en büyük fedakarlığı sizler yaptınız dedi.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER