Gaziler Günü

Gaziler Günü -Kastamonunun Bozkurt, Abana ve Pınarbaşı ilçelerinde tören düzenlendi


KASTAMONU (A.A) - Gaziler Günü dolayısıyla Bozkurt, Abana ve Pınarbaşı ilçelerinde tören düzenlendi.
     Bozkurt ve Abana ilçe sınırında bulunan 700 Yıl Şehitler ve Gaziler Anıtında düzenlenen törende, anıta çelenklerin sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Bozkurt Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Kıdemli Çavuş Mustafa Evecen, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyetinin ve yüce Türk ulusunun ebedi varlığının sonsuza kadar devam ettirmek, ulusal birliği ve yurt topraklarının bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek için hayatını ortaya koyan gazilere olan borcun asla ödenemeyeceğini belirtti.
     Törende, Abana ve Bozkurt ilçelerinin lise öğrencileri tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, gazilere ve şehit yakınlarına protokol üyeleri tarafından hediyeler verildi.
     Törene, Bozkurt Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Abana Kaymakamı Aslı Aynaoglu Kuzulu, Bozkurt Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Fikret Dinç, Abana Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Necmi Öcal, Bozkurt Belediye Başkanı Engin Canbaz, Abana Belediye Başkanı Rıdvan Oyar, gaziler ve şehit yakınları ile vatandaşlar katıldı.
    
     -Gaziler için mevlit okutuldu-
    
     Pınarbaşında düzenlenen törende, Kaymakam Ömer Faruk İlhan, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Özkan Akbulut ve Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz tarafından Atatürk Anıtına çelenk konuldu.
     Törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.
     Törenin ardından, İlçe Müftülüğünce Merkezi Camisinde şehitler ve ebediyete intikal eden gaziler için mevlit okutuldu.
    
     Muhabir: Ümit Yorulmaz/Hatice Karakaş
     Yayıncı: Nurhan Çorlu

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER