Gaziosmanpaşada naat ve münacaat gecesi

Gaziosmanpaşada naat ve münacaat gecesi (Görüntülü)


İSTANBUL (A.A) - Gaziosmanpaşa Belediyesi, naat ve münacat gecesi düzenledi.
     Belediyeden yapılan açıklamada, Gaziosmanpaşa Belediyesinin Gönül Sofraları adını verdiği iftarlarının sürdüğü bildirildi. Şemsipaşa Mahallesi Lütfü Aykaç Sokakta düzenlendiği bildirilen iftara, Belediye Başkanı Erhan Erolun yanı sıra yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı belirtildi.
     İftar öncesinde, tasavvuf müziği ve semazen gösterisinin de ilgiyle izlendiği anlatılan açıklamada, etkinliklerin teravih namazı sonrası sürdüğü kaydedildi. Belediye binasının bahçesinde, Naat (Peygambere övgü) ve Münacat (Allaha yakarış) Gecesi düzenlendiği açıklandı. Gece de, Dursun Ali Erzincanlının ilahi şiir ve ezgilerle gönüllere seslenerek, manevi duyguları kabarttığı bildirildi.
     Bu arada, belediyenin ramazan dolayısıyla kadınlara yönelik Çarşamba Söyleşilerini gelenek haline getirdiği de ifade edildi. Bu yılın ilk söyleşisinde, Prof. Dr. Sefa Saygılının, kadınlara, Strese son, sağlıklı beslenme konusunda Gaziosmanpaşa Kültür Merkezinde bilgi verdiği kaydedildi.
     Yine gönül sohbetleri çerçevesinde ise teravih namazı öncesinde Şemsipaşa Mahallesi Kumluçiftlik Camisinde Mustafa Akgülün cemaate hitap ettiği belirtildi.
    
     -Karma sergi-
    
     Öte yandan, belediyenin ramazan dolayısıyla kültür-sanat etkinliklerini de sürdürdüğü bildirildi. Bu çerçevede, gazeteci Abdullah Tezelin, doğa ve portre resimlerinin ağırlıklı olarak yer aldığı 50 eserinin, Gaziosmanpaşa Merkez Camisi önünde sergiye açıldığı ifade edildi.
     Serginin belediyenin katkılarıyla açıldığı vurgulanırken, Tezelin geçen yıl ramazan ayında belediyece düzenlenen fotoğraf yarışmasının birincisi olduğu da hatırlatıldı.
    
     Muhabir: Kenar Irtak
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Gaziosmanpaşada naat ve münacaat gecesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER